Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Volvo XC60 Sizi Twitter’da Yakından Takip Etse?

Volvo XC60 Sizi Twitter’da Yakından Takip Etse?

Volvo'nun XC60 modelinin otomotik fren sistemini öne çıkarmak için BBDO Belçika mecra olarak Twitter'ı kullanıyor.

Volvo da BBDO Belçika’nın geliştirdiği fikirle, otomobillerinde öne çıkarmak istediği özelliği vurgulamak için Twitter’in doğasındaki özelliklerden ilham alan ve onu kullanan markalardan biri oldu.
Volvo’nun XC60 model otomobilinin otomatik fren sistemi özelliğini öne çıkarmayı hedefleyen projede otomobil sizi gerçek hayatta değil Twitter’da takip ediyor ama otomatik fren sistemine olan yüzde yüz güveniyle.
Bu model için açılmış Twitter hesabı Twitter fenomenlerini takip etmeye başlıyor ve onlar da takipçi listesinde bilindik bir isimle karşılaşınca profilini ziyaret ediyor. Profil bilgilerinde çıkan metin: ‘Merhaba, seni takip ediyorum ama merak etme, bende otomotik fren sistemi donanımı var.’
Ayni metinde yer alan link ile otomobile ait diğer özelliklerin tümünü bir arada görebileceğiniz bir sayfada yönlendiriliyorsunuz.
Fiat da Abarth 500 modeli için benzer bir strateji izlemişti ve Twitter’da bile takip edilemeyecek kadar hızlı mesajını vermek için mecra olarak Twitter’ın kişisel bilgi bölümünü kullanmıştı. Haberi burada.