Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Volkswagen Sürüşü Daha Eğlenceli Hale Getiriyor: SmileDrive

Volkswagen Sürüşü Daha Eğlenceli Hale Getiriyor: SmileDrive

Volkswagen hava durumu, mesafe, yolda geçen zaman, lokasyon gibi bilgileri depolayıp sosyalleştiren bir mobil uygulama geliştirdi.

Volkswagen, Google ile birlikte geliştirdiği mobil uygulama SmileDrive ile her yolculuk maksimum eğlence ile sonuçlanıyor ve bu uygulama da tüm bunları kaydediyor. Mobil uygulama otomobile Bluetooth ile bağlanıyor ve veriyi çekiyor.
Her sürüşten sonra SmileDrive lokasyon, mesafe, zaman, hava durumu ile ilgili verileri kaydedip kullanıcıyı katettiği yola göre ödüllendiriyor.
Uygulama içinde Smilecast adnıda bir seyahat günlüğü de var, fotoğraf, yol haritası, statü güncellemeleri gibi anıları tuttuğu. Bu günlüğün kendine ait bir URL’sini de kullanıcı ailesi ve dostlarıyla paylaşabiliyor.
Uygulama sürüş deneyimini sosyalleştiriyor, diğer popüler ağlarda olduğu gibi gün içinde olanları otomobil dünyası üzerinden değerlendirip tüm aktivitelerinizden özel ‘badge’ler almanızı sağlıyor. En öne çıkan özelliği de otomobiliniz Volkswagen marka olmasa bile kullanabilecek olmanız. İçinde oyunlaştırma da var.
https://www.youtube.com/watch?v=ImFY-lSkCSM
Volkswagen gününün çoğunu otomobilinde geçiren müşterileri için yolculukları daha anlamlı kılmayı, ona ait anıları depolamayı ve kullanıcının sevenleri ile paylaşmasını kolaylaştırmayı hedeflemiş.