Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Bir Hikayenin Karanlıkta ve Aydınlıkta Kavuştuğu İki Farklı Son

Bir Hikayenin Karanlıkta ve Aydınlıkta Kavuştuğu İki Farklı Son

Nord DDB Stockholm, Volkswagen için hazırladığı Night Vision Fairytale isimli ilanıyla, yeni Touareg'in gece görüşü özelliği sayesinde sonu mutlu biten bir masal anlatıyor.

Gencinden yaşlısına, insanından hayvanına, günümüzde seyahat eden her canlı için gece görüşü oldukça önemli bir konu. Gönül isterdi ki, geceleri araç yoluna çıkan canlıları da, PETA‘nın terk edilen sokak hayvanları konusuna dikkat çekmek için hazırladığı aydınlatılmış köpek silüetleri gibi ışıl ışıl bir şekilde görelim. Ancak bu günümüzde pek mümkün olmadığı için, otomobil firmaları, hem bu canlıları hem de bizleri korumak ve kaza riskini azaltmak adına gece görüşünü geliştirme yöntemleri üzerine çalışıyor. Firmalar tarafından geliştirilen teknolojik özellikler, birbirinden farklı yöntemlerle alıcıyla buluşturuluyor. Bu anlamda geçtiğimiz yıl BBDO Melbourne‘ün BMW Grubu Avustralya için geliştirdiği yaratıcı çözümü hatırlarsınız. BMW’nin X5 modelinin  500 metreye kadar gece görüşü sağlayan yeni nesil far sistemi, Laserlights, Illuminated Landscapes adlı sergi ile tanıtılmıştı. Bu sergi için, ünlü fotoğrafçı Bart Celestino, Avusturalya’nın benzersiz manzaralarını yalnızca X5’in farlarını kullanarak fotoğraflamıştı. Şimdi de Volkswagen tarafından geliştirilen gece görüş sistemini, Nord DDB Stockholm’ün yaratıcı çözümüyle inceliyoruz.

Peki Geyik de Bizi Görecek Mi?

Volkswagen, yeni Touareg’in gece görüşünü anlatan Night Vision isimli bir reklam filmi hazırladı. Yeni Touareg sahip olduğu kızılötesi kamera ile yaklaşık 300 metre mesafeye kadar, etrafına ısı yayan tüm cisimleri algılıyor. İlgili görüntüyü, Dijital Kokpit (Innovision Cocpit) üzerine yansıtıyor ve kritik durumlarda sürücüyü uyarıyor. Özellikle de sisin ya da yağışın görüş mesafesini azalttığı durumlarda, bu sistem ile yayayı ya da bir geyiği tespit ederek, görüntüsünü sürücünün önüne getiriyor. Tüm bu teknolojik bilgi ise Nord DDB Stockholm’ün hazırladığı ilanla oldukça sade bir yöntemle aktarılıyor. İlan bir geyiğin annesinin anlattığı şiirsel bir masal eşliğinde geyiğin karanlıkta karşıdan karşıya geçme hikayesini anlatıyor. Bu hikayede, geyiğin abisinin hayatının karanlıkta onu fark edemeyen bir araç tarafından sona erdiğini ve bu durumun anne geyiği oldukça endişelendirdiğini dinliyoruz. Hikayede tam geyiğimiz karşıdan karşıya geçerken bir aracın ona doğru geldiğini duyuyoruz. Işıkları kapattığımızda ise, yeni Touareg’in gece görüşü deneyimini yaşamaya başlıyor ve hikayeyi bir de bu görüşle dinliyoruz. Karanlıkta gece görüşü sağlayan bu yeni teknoloji sayesinde ona doğru gelen araç onu geç olmadan farkediyor. Böylelikle sürpriz mutlu sona ulaşan hikayemiz, izleyiciye de anne geyiğin yaşadığı rahatlamayı yaşatıyor.

Künye:

Reklam Ajansı: Nord DDB, Stockholm, İsveç
Yaratıcı Yönetmen: Simon Higby
Sanat Yönetmeni: Anton Bolin
Metin Yazarı: Svante Pårup
Baş Yaratıcı Yönetmen: Andreas Dahlqvist
Marka Yöneticisi: Maja Björklén
Çizer: Tomas Lindell
Pazarlama Müdürü, Volkswagen: Jeanette Asteborg
Reklam Müdürü, Volkswagen: Carl Sundstedt

Görsel: YouTube, Ads of the World