Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Volkswagen, Çocuklara Söylediğimiz Beyaz Yalanları Tiye Alıyor

Volkswagen, Çocuklara Söylediğimiz Beyaz Yalanları Tiye Alıyor

Volkswagen, yeni kampanyasında çocuklara söylediğimiz küçük ve zararsız yalanlardan ilham almış.

DDB Paris imzalı kampanya, günlük hayatta ailelerin çocuklarına sıkça söylediği küçük, beyaz yalanları esprili bir şekilde kullanarak, satıcıların otomobillerini satabilmek için söyledikleri yalanlara ve ikinci el otomobil pazarında yaşanılan güvensizliğe gönderme yapmış.

Günümüzde ikinci el otomobil pazarı, yeni otomobil pazarının üç katı büyüklüğünde ve genelde bu alışveriş süreci otomobil sahibi ve alıcı arasında gerçekleşiyor. Volkswagen Grubu’nun ikinci el otomobil alım-satım programı Das WeltAuto da, ikinci el otomobil alım-satımındaki güvensizliklerin önüne geçmek için kullanılmış arabalarını alıyor, 142 farklı kontrolden geçiriyor, test sürüşünü yapıp, gerekirse arızalı parçalarını değiştirip gıcır gıcır hale getiriyor ve Volkswagen güvencesiyle damgalıyor. Bize de içimiz rahat, arabamızı seçmek kalıyor.

Das WeltAuto için hazırlanan kampanya videosunda küçüklere söylenen beyaz yalanları gülümseyerek izlesek de, binlerce lira verdiğimiz otomobilimizin direksiyonunun elimizde kalmasını pek hoş karşılamayız, kabul edelim. Kampanya ikinci el otomobil – güven ilişkisini, tek bir otomobil göstermediği videosunda güzelce özetlemiş: İşi profesyonellere bırakın, kazıklanmayın.

https://www.youtube.com/watch?v=nhT6hXnSg4g
Kampanya Künyesi:

Ajans: DDB, Paris
Yaratıcı Yönetmen: Alexandre Hervé
Yazar: Constance Godard
Sanat Yönetmeni: Raphaël Ghisalberti
Ajans Prodüktörü: Corinne Persch
Ajans Supervizörleri: Alban Callet, Stéphanie Leray, Pierre Schmitt, Delphine Rigaud
Reklam veren Supervizörleri : Jean-Baptiste Gendrot, Vincent Fialon, Sébastien Daudier
Prodüksiyon Ajansı: Carnibird
Prodüktör: Juliette Desmarescaux
Yönetmen: Katia Lewkowicz

Görsel; youtube