Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Vectorial Elevation – Telerobotik Sanat

Vectorial Elevation – Telerobotik Sanat

Şu anda tüm dünyanın gözü Kanada Vancouver‘a çevrilmiş durumda. Malumunuz Kış olimpiyatları yüzünden herkesin dikkati orada, kış sporlarının ülkemizde çok yaygınlaşmamış olmasından dolayı bizim gündemimizde hiç yok denecek kadar az nüfuz eden bu organizsayon sayesinde özellikle Kuzey Amerika’da hemen hemen tüm markalar bu organizasyona yaslamaya çalışıyor kampanyalarında.

Neyse lafı çok uzatmayayım. Aslında konumuz bir markanın reklam projesi değil organizasyonun tanıtımına hizmet eden bir “sanat eseri“.

Ana fikir şu, havai fişekleri herkes sever ve izler ama belkide en büyük sorunları herkesin izlyeci olması, bunu aşabilmek adına herkesin hem izleyebileceği hemde katılabileceği bir görsel şölen yapmak istemişler.

Bunu da Vancouver şehrinde ki English Bay diye adlandırılan yerde yapmışlar.  Yapmanız gereken tek şey English Bay‘de yerleştirilmiş olan 20 farklı noktadaki “Işık heykellerini” (kendileri bu adı vermiş light sculpture) kendi kafanıza göre göğü ışıklandıracak şekilde sanal olarak ayarlıyorsunuz.

Sonra adınızı soyadınızı ve dünyanın neresinde olduğunuzu ve eğer varsa notunuzu mesajınızı yazıp gönderiyorsunuz. Gelen tüm entry’ler akşamdan şafak sökene kadar gelme sıralarına göre gerçek hayattada sizin yaptığınız şekilde hayat geçiriliyor ve sizde bunu eğer isterseniz canlı olarak izleyebiliyorsunuz.

28 şubata kadar ayakta olacak projenin benzeri ilk olarak 1999 yılında Meksika’da Milenyum kutlamalarında yapılmış ve dünyanın  farklı ülkelerde toplam 800.000 kişi bu projeye dahil olmuş vakti zamanında.