Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Uyku Yeleği

Uyku Yeleği

Napow, yollarda konforlu bir şekilde şekerleme yapma imkanı sunuyor.

Her daim uykuya hasret olan bünyelerimize, yaşamın hızlı temposuna karşı dayanıklı olabilmek için kısa kısa şekerleme molaları hediye etmek faydalı olabilir. Çünkü uykusuzluk; kaygı, depresyon, kronik sağlık sorunları gibi bir dizi başka soruna yol açabiliyor. Durumu daha da kötüleştiren şey, uygunsuz zamanlarda ve mekanlarda uyuyakalmak. Böyle durumlarda insan sadece önemli miktarda zaman kaybetmekle kalmıyor, aynı zamanda boyundaki ve sırttaki şiddetli kas ağrılarına katlanmak zorunda kalıyor. Kafa hamakları, yastıklı giysiler ve gezici uyku kozaları seyahatte ya da masa başında uyumayı konforlu hale getiren ilginç tasarımlardandı. Bu gruba bir de Loris Dadda’nın dimdik otururken rahat şekerleme yapmayı sağlayan Napow (Nap On The Way) yeleği eklendi.

Napow, İtalyan tasarımcı Loris Dadda’nın imzasını taşıyor. Onu yolda sağlıklı bir şekilde kestirmenize yardımcı olmak için tasarlanmış kolsuz bir ceket olarak tanımlamak mümkün. Özellikle günlük işe gidip gelme süresini çok rahat bir şekerleme dilimine dönüştürebiliyor.

Işıktan ve sesten izole eden gövde desteği

Napow, kullanıcı uyurken onun başını ve boynunu destekleyen bir emniyet kemerine sahip. Böylece boyun sağa sola düşmüyor; boyun ağrısıyla ya da yandaki yolcunun kınayan bakışlarıyla uyanma riskini ortadan kaldırıyor. Yeleğin yakası, çift kat poliüretan ile doldurulmuş, bu da onu şekerleme yapmak için oldukça rahat kılıyor.

Napow’un amacı, kullanıcıyı ortamın dış ışığından izole etmek, huzurlu bir şekerlemeyi teşvik etmek. Dolayısıyla kullanıcının göz ve kulak bölgesini kapatıyor. Üzerinde uyumak için rahat bir destek sistemi sağlarken etraftaki dış uyaranları da bloke ediyor. Yelek; havaalanında beklerken, metro koltuklarında veya ofiste öğle molasında çeşitli oturma pozisyonlarında şekerleme yapmaya yardımcı olabilir.

Ne dersiniz, sizce kullanışlı bir tasarım mı?

Görsel: Trendhunter