Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Twitter Üzerinden Tenis Oynamak: Tweet and Shoot

Twitter Üzerinden Tenis Oynamak: Tweet and Shoot

Ünlü tenisci Jo-Wilfried Tsongo'nun turnuva öncesi antremanına katkıda bulunmayı sağlayan Twitter uygulaması Tweet&Shoot.

Dünyanın en büyük bankalarından BNP Paribas, Fransa Açık Tenis Turnuvası Roland Garros’a bu yıl 2013’te sponsorluğunun 40. yılı için ünlü tenisçi Jo-Wilfried Tsongo’nun da içinde olduğu bir Twitter projesi geliştirmiş. Projenin ismi Tweet and Shoot.

Tweet and Shoot’ta ünlü tenisçinin karşısında robot bir tenisçi var, esasında bu robot rakip tenis sever Twitter kullanıcıları. Turnuvadan önce Jo-Wilfried Tsongo’nun antreman yapmasına ve çalışmasına yardımcı olmak isteyen sevenleri Twitter’la giriş yaptıktan sonra sanal tenis kortunda sanal raketleriyle topa vruyuorlar, karşılarında Tsongo var, yapılan vuruşlar tweet’e çevriliyor ve Tsongo’ya top gönderilirken tweet’le birlikte mesajlar da gönderilmiş oluyor. Gönderilen tweetler genellikle ‘yürü be Tsongo’ şeklinde.
Gönderilen sanal top ve dolayısıyla #tweetandshoot etiketiyle giden tweetlerden 40 şanslı ‘VIP Twitter Trainers’ olarak marka tarafından seçilecek. Kazananların vurduğu toplar 23 Mayıs’ta canlı olarak Tsongo’nun karşısına çıkacak ve yayınlanacak. Kurgu sosyal medya ajansı We Are Social tarafından geliştirilmiş.
Turnuva 26 Mayıs’ta gerçekleşecek.