Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
TV’de Anti-zapping dönemi

TV’de Anti-zapping dönemi

Hollandalı elektronik devi Philips, izleyicinin reklamlarda kanal değiştirmesini engelleyen yeni bir teknoloji geliştirdi.

Televizyon izleyicileri reklamlarda kanal değiştirir, çünkü kimse dakikalarca reklam izlemek istemez. Ancak yeni bir yazılımla izleyici istese de istemese de reklamları izlemek zorunda kalabilir. Hollandalı Royal Philips’in geliştirdiği yeni teknoloji, yayıncı şirketin izlenen kanalı dondurmasına olanak veriyor. Böylece zap yapamayan izleyici reklamları izlemek zorunda kalıyor.

Yeni teknoloji için ABD’de patent alan Philips, kanal dondurma özelliğinin bazı özel programlarda uygulanacağını duyurdu. Yeni teknoloji televizyonların veya yayıncı kuruluşun dekoderlerinde bütünleşik olarak gelecek.

ZAPPING İÇİN EK ÜCRET
Philips, anti-zapping teknolojisinin izleyicilerin hoşuna gitmeyeceğini kabul ediyor. Patent anlaşmasında eklenecek bir maddeyle, izleyici yayıncı kuruluşa ek bir ücret ödeyerek anti-zapping özelliğini kaldırabilecek.

İSTERSE REKLAMLARI DA SİLEBİLİR
Philips sözcüsü Andre Manning, yazılımın tanıtıldığı basın toplantısında teknolojinin aynı zamanda reklamların izlenmesini de engelleyebileceğini belirtti. Manning, amaçlarının izleyicileri zorda bırakmak olmadığını, hedeflerinin bir filmi reklamlı ve reklamsız olarak iki türlü izlenmesini sağlamak olduğunu vurguluyor. Yeni teknolojiyle, yayıncı kuruluş filmin reklamlı ve reklamsız versiyonlarını farklı fiyatlardan izleyiciye satabilecek.

Şirket sözcüsü Andre Manning, yeni teknolojinin ürünlere yansıtılmayacağını, sektörün genel gelişimine katkısı olması amacıyla diğer şirketlerle paylaşılacağını dile getirdi