Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
BAU’dan Türkiye’nin İlk Oyun Tasarımı Yüksek Lisans Programı

BAU’dan Türkiye’nin İlk Oyun Tasarımı Yüksek Lisans Programı

Bahçeşehir Üniversitesi tarafından açılan ülkemizin oyun tasarımı alanındaki ilk yüksek lisans programı hakkında bilinen tüm detaylar

Bahçeşehir Üniversitesi’nin 2012’den beri ülkemizdeki oyun sektörünü geliştirmek amacıyla faaliyet gösteren BUG Oyun Laboratuvarı girişimi, son olarak Oyun Tasarımı Yüksek Lisans Programı ile taçlandırıldı. Türkiye’de alanında bir ilk olan yüksek lisans programı 2014-2015 Güz Dönemi itibariyle gerek akademik gerekse sektörel anlamda oyun dünyasında uzmanlaşmak isteyen herkesi davet ediyor. Altta bulunan tanıtım videosu bu davetin sadece fantastik bir parçası.

Master Bug adıyla da geçen program, alanında önde gelen ulusal ve uluslararası kurum ve kuruluşlarla iş birliğinde bulunması dışında üniversite kapsamındaki tüm girişim faaliyetlerini barındıran CO-OP Startupbootcamp İstanbul projesiyle de koordineli bir şekilde yürütülecek. Böylece öğrencilerin kendi takımlarını kurma ve projelerini yatırımcılarla buluşması sağlanmış olacak.

                    

İngilizce ve tezli olan programdaki derslere gelince; Fundamentals of Game Design, Game Culture, Games and Narrative ve Game Design Studio adlı zorunlu tasarım dersleri dışında Game Studies, Game Business, Game Audio, Game Art, Serious Games, Contemporary Game Engines, Designing Artificial Intelligence, User Interface (UI) Design, Playful Experience Design, New Interfaces for Gaming, Player Research ve Games & Education gibi birçok seçmeli ders hakkı da tanıyor. 

Alanda disiplinlerarası bir yaklaşımın egemen olmasıyla program, oyun tasarımına/geliştirmeye ilgi duyan ve de dört yıllık bir lisans programından mezun herkese açık. Sanat, tasarım, yazılım gibi alanla doğrudan ilişkili bir alt yapıya sahip olanlar dışında eğitim bilimleri, sosyal bilimler gibi farklı alanlardan gelen meraklı adayların da programa başvurması teşvik ediliyor.

Şimdilik son başvuru tarihi 20 Eylül olarak belirlenen programla ilgili sorularınız için [email protected]‘ye mail atabilir veya Yrd. Doç. Dr. Güven Çatak’a eposta adresi üzerinden danışabilirsiniz. Çevrim içi başvuru ve okulun yüksek lisansla ilgili  prosedürleri içinse bug.bahcesehir.edu.tr‘yi ziyaret edebilirsiniz.

Program için öne sürülen burs olanakları ise aşağıda yer alıyor.

ALES Bursu (EA, Sayısal veya Sözel alanlarda >85 puan sahiplerine %20)

Mezuniyet Başarı Bursu (lisans ortalaması >3.00 olanlara %20)

Yabancı Dil Bursu (%10 burs için ilgili sınavlardan birinde istenen puan kriterleriTOEFL-IBT: 96 puan, YDS: 80 puan, PEARSON PTE Akademik: 78 puan, BAU Proficiency Exam: 80 puan)

Kamu Çalışanları Bursu (%50 burs)

Baro Bursu (İstanbul Barosuna kayıt adaylara %50 burs)

CO-OP Bursu

Birinci Dereceden Akrabalık İndirimi (%10)

Yüksek Onur Bursu (BAU’da ilk üçe giren lisans mezunları için; bölüm birincilerine %100, bölüm ikincilerine %75, bölüm üçüncülerine %50 burs)

Bahçeşehir Üniversitesi Mezunu Bursu (Mezunlar Derneği’ne üye olan adaylara %25 burs)