Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Marka Pratikleri Platformu’ndan Bir İlk: Marka Pratiği Yüksek Lisans Programı

Marka Pratikleri Platformu’ndan Bir İlk: Marka Pratiği Yüksek Lisans Programı

Sabancı Üniversitesi ve Reklamcılık Vakfı iş birliğiyle kurulan platformun sektöre ilk katkısı bir yüksek lisans programı oldu.

Ülkemizin markalarını çoğaltmak, marka ekonomisini geliştirmek ve ekosisteme nitelikli insan kaynağı desteklemek amacıyla bir araya gelen Sabancı Üniversitesi ve Reklamcılık Vakfı, geçtiğimiz günlerde Marka Pratikleri Platformu‘nu kurmuştu. Platformun ilk ve belki de en önemli sayılabilecek girişimi ise Marka Pratiği Yüksek Lisans Programı oldu.

Toplamda üç dönemden oluşan 10 aylık sürecek programın temel yaklaşımı, kuşkusuz en etkili öğrenme biçimlerinden biri olan, eylem odaklı öğrenmeye (“action learning”) dayalı. Kuramsal bilgiyi sağlayan derslerin yanısıra, iş pratiği de farklı sektörlerden farklı markaların karşılaştığı zorluklar üzerinde çalışılarak ve sektör uzmanlarıyla beraber yapılacak incelemeler, çıkarılacak kavramsal modeller ve çözümlemelerle sağlanmış olacak. Uygulanacak fikirlerin sonuçlarını gözlemleme ve değerlendirme gibi aşamaların da olacağı tüm bu süreçte deneyimli sektör liderleri de birer yol gösterici olacak.

Tezi olmayan programın dili Türkçe; ancak İngilizce materyallerin de kullanılması nedeniyle iyi düzeyde İngilizce bilgisi de gerekmekte.

Program Esentepe’de bulunan DenizBank Deniz Akademi İstanbul Kampüsü’nde gerçekleşecek (açık adresi yorum kısmında bulabilirsiniz).

Dersler 27 Şubat’ta başlayacak, mülakatlar ise 6 Ocak-7 Şubat arasında gerçekleşecek. Adayların lisans eğitimlerini tamamlamış ve mezuniyetleri sonrası tercihen en az iki yıllık iş deneyimlerinin olması başvuru koşullarının arasında yer alıyor. Programın kontenjanının %10’u ise yeni mezunlara ayrılıyor. Başvuru adaylarına yönelik detaylı bilgi burada yer alıyor.

Başvuru sürecinde ise ALES ve eşdeğer sınavların sonuçları aranmıyor, sınav anlamında yalnızca istenilen İngilizce yeterliliğini karşılamış olmanız yeterli. Bu anlamda süreçle ilgili bilmeniz gereken tüm detaylara buradan ulaşabilirsiniz.

Programın kadrosuna buradan göz atabilirsiniz.

Reklamcılar Derneği ve Reklamcılık Vakfı Genel Müdürü, aynı zamanda Marka Pratikleri Yüksek Lisans Programı Direktörü olan Ayşegül Molu, programla ilgili detayları kapsamlı olarak paylaşmaya devam edecek.