Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Türkiye’de Facebook hesabı kullanılan ‘temassız’  organizasyonlar: One Love Festival & Koçfest

Türkiye’de Facebook hesabı kullanılan ‘temassız’ organizasyonlar: One Love Festival & Koçfest

Facebook hesabı ile girilen Coca Cola yaz kampı ve Renault fuar haberlerinde kim bunları Türkiye’den yapacak diyordum ki işte Türkiye örnekleri de yavaş yavaş gündeme gelmeye başladı.

Geçtiğimiz aylardsa Türkiye’de Nisan ayında Koçfest ilk kullanan etkinlik olurken, takipçisi ise One Love oluyor.

KOÇFEST

RFID destekli Koç Fest Kart ile gerçekleştirilen uygulamada, kullanıcıların etkinliklere katılmasında şart koşulmamış. Kullanımı arttırmak için hesaplarını paylaşanlara hediyeler de verilmiş.

Katılımcılar Koçfest’te katıldıkları her oyun başında yer alan RFID okuyuculara kartlarını okutarak, yoğunluğa göre en geç aynı gün içerisinde Dailymotion’a videoları yüklenip ve videonun bağlantısı kart sahibinin Facebook hesabına post edilmiş.

Tüm eklenen videolar şurda toparlanmış:

http://www.dailymotion.com/kocfest

Facebook’a düşen örnek içerikler:

Bu da sistemin anlatıldığı tanıtım PDF’inin görüntüleri:

————————————————

ONE LOVE

Benzer şekilde Efes Pilsen’de One Love‘da benzer bir şekilde NFC temassız iletişim teknolojisini kullanacağını açıkladı (diğer etkinliklere de sanırım taşınacaktır). Bu sefer kart yerine Coca Cola’daki gibi bileklik sistemi kullanılacak.

Bileklik ile;

  • Özel fotoğraf istasyonlarında çekilen fotoğraflar etiketlenicek,
  • Katılım sağlanan aktiviteler duyurulacak,
  • ve sahnedeki grubun sevilen parçaları

hem Facebook’ta hem de Twitter’da paylaşılacak.

Bakalım bu teknoloji yurtdışında örnekleriniz gördüğümüz gibi mi kullanılacak, yoksa bir adım ileri götürülecek mi merak içinde bekliyorum. Umarım giriş yaparken saatlerce sürecek bir kuyruk durumu yaşanmaz.

Geçen aylarda Twitter’da markaların yaptığı iletişimlerle ilgili sosyal spam konusunu işlemiştik. Yakın zamanda bu etkinliklerde kullanılan bileklik ya da kartların, Facebook’ta etkinlik spamlerine dönüşmemesini umut ediyorum.