Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Turkcell’den Lazer Odası: Görevimiz Tablet

Turkcell’den Lazer Odası: Görevimiz Tablet

Turkcell Taksim'de başlattığı Görevimiz Tablet projesinde kullanılan Lazer Odası ile Türkiye'yi gezmeyi planlıyor.

Turkcell, Tablet Festivali’ni tanıtmak için bir kurgu yaratıyor; Lazer odası. Projenin amacı 3G ile çalışan tabletlerin yükselişte olduğunu anlatabilmek. Lazer Odası Türkiye’de ve dünyada bir ilk marka tarafından hayata geçirilmesi anlamında.

Proje markanın Lazer Odası’nı oyunlaştırma şekli açısından da çok başarılı. Bir ‘Görevimiz Tehlike’ havası verilen işte yarışma kurgusuna katılanlar casus filmlerinden öğrendiklerini burada uyguluyor ve odaya girebilmek için Turkcellli olmakla ilgili sorulara yanıt veriyor. Yarışmacı 2.5 dakika içinde lazer güvenlik sistemi ile korunan odaya girmeye çalışıyor, kazanan da tabletin sahibi oluyor.

Görevimiz Tablet projesi İstanbul ayağını Cevahir Alışveriş Merkezi’nin önünde gerçekleştirmiş ve 2 günde 100 kişi bu oyunu oynamış, 6 kişi kazanmış. 250.000 kişinin izlediği etkinlik bir deneyime dönüştürülüyor ve İzmir, Bursa, Eskişehir, Adana, Antalya, Kayseri, Samsun, Gaziantep, Konya’da da gerçekleştirilecek.
Lazer Odası’nın bizim için bir başka değerli yanı ise teknolojinin Nerdworking tarafından geliştirilmiş olması. Bir perde arkası niteliğindeki bu video da bu sağlam projeyi yaratan Nerdworking ekibinin gözünden anlatıyor: