Doğal dil işleme sinir ağı olarak tanımlanan GPT-3 (Generative Pre-Training Transformer 3), yapay zekanın makine öğrenimini kullanarak insan benzeri metinler üretmesine imkan tanıyor. GPT-3 gibi yapay zeka dil modelleri sayesinde artık bir paragraf oluşturmak, metne uygun başlığı hazırlatmak hatta tamamıyla bir blog yazısını oluşturmak mümkün. Her ne kadar yapay zeka asistanlarının metin konusunda hünerleri çok yeni bir şey olmasa da daha çok dilbilgisi ve yazım düzenleme gibi metin içindeki basit ve gözden kaçabilecek ufak işlemler konusunda kullanıcılara destek verebiliyor.
Bir önceki versiyona göre parametre sayısı artan ve daha fazla bağlantı işleyebilen GPT-3 sayesinde bugün artık neredeyse kusursuza yakın metinler oluşturulabiliyor. Daha önceleri Jarvis isimli bir yapay zeka asistanına sahip Conversion.ai yazılımından bahsetmiştik. Blog içerikleri, makaleler, sosyal medya gönderileri hatta kitap yazabilen Jarvis, bir yapay zeka asistanından beklenebilecek tüm işleri ve hatta daha fazlasını layığıyla gerçekleştiriyordu. Şimdi de yapay zeka destekli bir başka yazım asistanından bahsedeceğiz.
Rytr 25’den fazla şablonda içerik oluşturabiliyor
Bir içeriği daha hızlı ve kusursuza yakın oluşturmaya yardımcı olacak yapay zeka destekli yazma asistanı Rytr, Jarvis’in yaptığı gibi içerik üreticilerin, pazarlamacıların ve girişimcilerin zamandan ve ekonomik açıdan tasarruf ederek metinler oluşturmasına imkan tanıyor. Üstelik Rytr’da Jarvis’den farklı olarak Türkçe dil desteği de bulunuyor.
Copywriting 📝 and content marketing 📣 will never be the same again!
— ✍️ rytr (@rytr_me) April 9, 2021
Rytr’da yüksek kaliteli metinler hazırlamak için yazmak istediğiniz metinle alakalı birkaç cümlelik bilgi vermek yeterli oluyor. Rytr, bu metin içindeki anahtar kelimeleri makine öğrenmeyi de kullanarak oluşturacağı metnin içine yediriyor.
Rytr; blog meinleri, başlık, ürün açıklaması, Facebook reklamı, e-posta içeriği dahil olmak üzere 25’ten fazla kategoride içerik oluşturmanıza imkan tanıyor. Üstelik yaratılan içeriklerin SEO dostu olması metin yazarlığı yapan kişilerin imdadına yetişen bir başka konu.
İçerikler için farklı üsluplarda metin oluşturma seçeneği
Bununla birlikte oluşturulan içeriğin üslubu yani okuyucuya hitap etme şekli de değiştirilebiliyor. Hayran kalmış, eleştirel, takdir edici, temkinli, resmi, ilham verici, günlük kullanım dili gibi farklı tonlarda seçim yaptıktan sonra Rytr belirtmiş olduğunuz kelimeler üzerinden bu tonda bir içerik oluşturuyor.
Her ne kadar yapay zeka metin asistanları bir içeriğin ya da makalenin oluşturulmasına yardımcı olacak özelliklere sahip olsa bile henüz insanlar kadar kusursuz bir bütünlük oluşturması söz konusu değil. Rytr da zaten bu hedefle yola çıkmadığını kendini yardımcı bir asistan olarak konumlandırarak gösteriyor. Ancak yapay zeka asistanlarının yaptıklarını deneyimleyince ilerleyen zamanlarda tüm yazım sürecini kusursuz bir şekilde tamamlamasına da şaşırmayacağız gibi duruyor.
25 dil seçeneği bulunan Rytr üzerinden aylık 5 bin kelimeye kadar ücretsiz faydalanılabiliyor. Bu ücretsiz deneme versiyonu dışında kullanıcılar aylık 29 dolar karşılığında tam sürümü kullanabiliyor.
Görsel: Rytr