Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Tüm Hava Şartlarına Uyum Sağlayabilen Spor Ayakkabı: ADPT

Tüm Hava Şartlarına Uyum Sağlayabilen Spor Ayakkabı: ADPT

OB/VS'nin tasarladığı ADPT, yaz kış en ağır hava koşullarında dahi giyebileceğiniz bir spor ayakkabı olmak üzere geliştirildi.

Oregon eyaletinde yer alan Portland adeta ABD’nin ayakkabı başkenti. Nike’nin merkezi orada, Adidas her ne kadar bir Alman markası olsa da burayı ABD’deki evi olarak nitelendiriyor. Bu devlerin arasında üç kişilik bir girişim, ADPT (ya da Adapt) adlı tasarımlarıyla spor ayakkabı algımızı değiştirecek yeni bir şey yapmak için uğraşıyor.

Karlı havada da çöl sıcağında da ADPT

Objective Virtues (OB/VS ya da Obvious Footwear olarak da biliniyorlar) kurucusu Kelly Dachtler, ADPT’ı geliştirmek için tasarımcılar ve spor ayakkabı uzmanlarından oluşan bir ekiple çalışıyor. Şirketin tabiriyle geliştirdikleri şey, “iklime uyum sağlayan ilk spor ayakkabı sistemi.” Mevsim değişince rafa kaldırmayacağınız, kara kışta da çöl sıcaklarında da ayağınızdan çıkarmayacağınız bir ayakkabı ADPT.

Merinos yünü ve nano materyaller

Merinos yününden yapılmış su geçirmez mokasen astar, sıcak tutmak ve rahatlık sağlamak için tasarlanmış. Ayağınızı bir çorap gibi ısıtabiliyor. Ayakkabının dışında ise hafif ve hidrofobik nano materyaller kullanılmış. Bu da onu yine su geçirmez ve nefes alabilen bir ayakkabı yapıyor. Orta taban, özel hava soğutma ve drenaj kanalları ile geniş ve açısal. Tüm bu özellikleri birleştirdiğinizde ise her hava şartına uyumlu bir ayakkabı ortaya çıkıyor.

Tüm Hava Şartlarına Uyum Sağlayabilen Spor Ayakkabı ADPT

OB/VS, ADPT’i iki buçuk yılda geliştirmiş. Hava soğutma özelliği sabit kalmak üzere şartlara uyumlu modüler bir ayakkabı olması düşünülmüş başlarda. Bu konsepte bağlı kalınmış ancak kullanılan malzemelerde değişimler olmuş. Ekip merinos yünü gibi doğal malzemeleri, nano kaplama ile membran kumaş gibi dayanıklı dış giyim ürünlerinde kullanılan teknolojilerle birleştirdi. Kurucusu Kelly Dachtler ve ekibi, ayakkabıların nasıl hissettirdiğini ve performansını gerçekten deneyimlemek için hızla prototiplemeye yönelmiş.

ADPT başarı yakalayabilirse, spor ayakkabıya yönelik bakış açımızı değiştirebilir ve diğer markaların da bu tür inovasyonlar yapması için öncü olma şansını yakalayabilir. Şu anda erken sipariş fiyatı 149 dolar olan ayakkabının patenti beklemede.

Görsel: OB/VS, Vimeo