Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Tribine Banılan Burger KFC Zinger Burger

Tribine Banılan Burger KFC Zinger Burger

4129Grey'in KFC Zinger Burger için yarattığı yeni kampanya bitmeyen bir trip atıyor ve belli ki bu trip uzun mu uzun soluklu bir kampanyaya göz kırpıyor.

KFC farklı kampanyalarıyla ağımıza takılan bir marka. Gerek tavuklu turta için yaptıkları iletişim, gerek ünlülerin benzerlerini kullandıkları kova spotu gibi işlerle bizleri internette yakalıyor ve güldürüyor. Hepimizin junk food geçmişinde bir KFC vardır en az bir kez zaten. Hatta bir, çok çok az bir sayı olabilir. KFC’nin tabii kovası yok sadece. Başka ürünleri de var. Mesela hak ettiği ilgiyi görmeyen ve bu yüzden Seda Sayan tribi atan bir ürünleri var: Zinger Burger. Yeni yayınladıkları reklam kampanyasının tamamında bu hamburger onu yemeyen herkese trip atıyor.

4129Grey tarafından yürütülen kampanyanın şimdilik en çok öne çıkan işleri 3 adet yayınladıkları reklam filmi ve “bitmeyen trip” isimli siteleri. Reklam filmlerinde Zinger Burger’i 3 farklı ortamda trip atarken görüyoruz. Şezlongunda güneşlenirken yaşanan tutulmaya trip atıyor bir filmde Zinger, diğerindeyse limuzininde giderken tıkanan trafiğe trip atıyor. Üçüncü reklam filminde de sönen şöminesine sitemler ediyor Zinger. Çok zor Zinger’in işi gerçekten de, lezzetine rağmen göz ardı edilen bir ürün olması yenir yutulur bir lokma değil.

Öyle Bir Burger İşte!

Zinger Burger reklamlarda hali vakti yerinde olsa da hak ettiği sevgi ve ilgiyi görememekten yakınan bir karakter olarak resmediliyor. Reklamlar bu kadar tribe rağmen eğlenceli bir havada geçiyor ama. “Yemeyen kendi kaybeder!”, “En iyi olmanın bedelini ödüyorum!”, “Onu sevmemek size hiçbir şey kazandırmaz!” gibi trip cümleleri reklamların sonlarında Zinger’in ağzından dökülen birkaç örnek sadece. 

Zinger Burger’in boyutuna uygun ortamların yaratılması için yeni nesil 3D printerların ve özel maketlerin kullanıldığı filmlerde markanın ana rengi kırmızının tonları göze çarpıyor. Yönetmenliğini İstanbulDogz’dan Tunç Topçuğlu’nun yaptığı filmde, Ali Biçim Zinger Burger’e sesiyle hayat veriyor.

Reklam filminin dışında dediğimiz gibi bir de sitesi göze çarpıyor kampanyanın. Bitmeyen trip sitesine girdiğinizde sitenin solunda kaç dakikadır bu sitede olduğunuzu sayan bir sayaç karşılıyor sizi. Sağ taraftaysa sanal bir metre var ve en sona giderseniz 0’dan 800 cm’e kadar burgerin trip attığını görebilirsiniz.

Yer yer metinlerin arasına yine tripli sözlerin olduğu görseller yerleştirilmiş, yer yer de uzun mu uzun yazıda altı çizili cümlelerin üzerine geldiğinizde daha fazla trip bulabiliyorsunuz. İçerisinde ikili kodla yerleştirilmiş küçük şakalar dahi mevcut. Bu devasa trip eseri 5 binden fazla kelimeden oluşuyormuş. Yani sitenin metni neredeyse ortalama bir kısa öykünün kelime sayısına eşit. Tribin topografyası ve oluşumuna dahi giriyor Zinger Burger.

Kampanyanın gelecekte devamı da gelecekmiş. Bakalım kampanyanın devamında Zinger isimli karakter sosyal medyadan nasıl tripler atacak ve sosyal medya iletişimleri nasıl olacak?

Künye:
Yönetici-Üst Yaratıcı Yönetici: Alemşah Öztürk
Yaratıcı Yönetmen: Seren Köroğlu
Yaratıcı Grup Başkanı: Ahmet Terzioğlu
Yaratıcı Grup: Bilal Öztaş, Şafak Kördikanlıoğlu, Emir Anarat
Yaratıcı Stratejist: Zeynep Özdoğan
Teknik Direktör: Hidayet Bayraktar
Yazılım Geliştirme: Burak Şahin Erden, Emre Çakmakçı, Fatih Koçak
Proje Başkanı: Aslı Ergüzel
Proje Yöneticisi: Cansu Türkmen
Marka Yöneticisi: Serhat Arapoğlu
Ajans Yapımcıları: Gülşah Batıbeki, Kasım Bektaş, Can Aran
Yönetmen: Tunç Topçuoğlu

Görsel: YouTube, Bitmeyen Trip