Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
97,28 Santimetre Işınlanabilen Ergen Jerred

97,28 Santimetre Işınlanabilen Ergen Jerred

Poyraz Sayan'ın yarattığı Jerred the Teleporting Teenager, modern karakter tasarımı ve sanat festivali Pictoplasma'nın 2018 seçkisinde yer alıyor.

Ergenlik ne kadar dengesiz, tutarsız ve gelgitli bir dönem değil mi? Her an bir şeyler değişiyor, duygusal iniş çıkışlar borsayı andırıyor. Bitmesi için şafak sayılan ama bitince de keşke o günlere geri dönebilsem ikilemi başlıyor. Tüm hayatımız boyunca suçlayabileceğimiz veya gurur duyabileceğimiz bir dönem ergenlik. Ve bu geçiş boyunca yaşadığımız değişimleri birer absürt süper güç olarak tanımlayabiliriz. 3B hareket tasarımcısı Poyraz Sayan da ergenliğe dair süper gücü 97,28 santimetre ışınlanabilmek olan bir karakter yaratıyor: Jerred.

Modelleme ve animasyonda Poyraz Sayan‘ın, ses tasarım ve müzikte ise Kerem Akdağ‘ın imzasının bulunduğu Jerred, hayatındaki bu müthiş süper yeteneği çevresini büyülemek için kullanıyor. Doktorunu, annesini, öğretmenini bir anda ışınlanarak şaşkına çeviriyor. Fakat ışınlanırken attığı taklalar ve çıkardığı sesler içindeki çocuksu şirinliği ortaya koyuyor.

Reklam yazarlığından Pictoplasma’ya

3,5 sene boyunca reklam yazarlığı yapan Poyraz Sayan, ani bir kariyer değişimiyle Barselona’daki Bau, Centro Universitario de Diseño‘da 3B Hareket Tasarımı yüksek lisansına başlıyor. Jerred ise Poyraz’ın ilk karakterli animasyon işi. Karakter demişken, Jerred bu sene Pictoplasma’da gösterilecek. 2 – 6 Mayıs’ta Berlin’de düzenlenecek olan Pictoplasma, dünyanın dört bir yanından karakter tasarım üzerine çalışan sanatçıları ağırlıyor. Gösterimler, konuşmalar, atölyeler yapıyor. Hatta akademi bölümüyle de eğitim alanında da varlık gösteriyor. Haliyle modern karakter tasarım diyince Pictoplasma’nın bir ağırlığı oluyor. Poyraz da bu yıl Pictoplasma’da hem animasyonunun gösterimini yapacak hem de soruları yanıtlayacak.

Görsel: Vimeo