Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Top Gear da YouTube’da kanal açtı

Top Gear da YouTube’da kanal açtı

İngilizler'in en ünlü televizyon programlarından Top Gear, internetin de olanaklarıyla son yıllarda şöhretini hızla arttırdı. Bu yıl Amerikan ve Avustralya versiyonlarının yayın hazırlıkları başlayan şovun 3 yıl önceki sezonlarını bizde de Digitürk'te Show Plus'ta izleyebilirsiniz.

Bir çok popüler tv programı gibi Top Gear bölümleri de, yayınlandıktan kısa bir süre sonra internete koyuluyor. Ne yazık ki BBC sitesindeki programları izlemek için İngiltere'de yaşıyor olmak gerekiyor. Hulu'daki beleş dizileri de benzer coğrafi nedenlerle izleyemiyoruz. Bu tabii ki korsanları durduramıyor, program yayınlandıktan hemen sonra internetten indirilebiliyor. Ayrıca programdan klipleri video paylaşım sitelerinde de bulabiliyorsunuz.

Normalde interneti ve yeni çağı anlamamış kurumlar (Müyap gibi) içeriklerini kaldırtıp siteyi kapattırmaya çalışıyor bu gibi durumlarda. Akıllı kurumlarsa, bu tip durumları doğru şekilde anlayıp, kendi hayran kitlelerini kaybetmeden çözümler üretme yoluna gidiyorlar. Top Gear da YouTube'da yer alan binlerce klibini kaldırtmak yerine YouTube'da bir kanal açtı ve resmi videolarını -aralarında çok eski klasikler de var- kendisi yayınlıyor artık ücretsiz olarak.

YouTube'a girmek için buraya ya da daha iyisi buraya gidebilirsiniz.