Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Ekle Karıştır Kendi İçeceğini Yap 1: Clover

Ekle Karıştır Kendi İçeceğini Yap 1: Clover

Yeni eğilimlerden birisi de kişiselleştirme. Teknolojideki gelişimin mümkün kıldığı yeni yöntemlerle kişiselleştirmenin seri üretim çağında kolaylaşması, bir çok sektörde farklı opsyionlarla tanışmamıza olanak tanıyor. Kendi örneklerinizi sıralayabilirsiniz.

Benim örneklerim Coca-Cola ve Starbucks.

Starbucks yıllardır büyük bir ivmeyle büyüyordu, son iki yıl bu büyüme yavaşladı. Şirketin hisseleri düştü, kurucu Howard Schultz yeniden CEO’luğa döndü. Starbucks’ta önümüzdeki dönemde marka imajlarını korumak adına yeni pazarlama hamleleri görmeye hazır olabiliriz.

Clover Makinesi de bunlardan birisi. Clover, son kullanıcıya satılmak üzere geliştirilmiş ileri seviye bir kahve makinesi. Mevcut makinelerden farkı, içine koyduğunuz kahveyi tam olarak hangi sıcaklıktaki su ile ve tam olarak kaç saniye boyunca pişireceğinizi belirleyebiliyorsunuz. Bu da tek bir kahve çekirdeğinden bile onlarca farklı lezzette kahve içilebilmesini sağilıyor. Starbucks bu Clover’ı üreten firmayı satın aldı ve cihaz daha yeni yeni piyasaya girerken satışı durdurdu ve aletleri doğrudan mağazalarına yerleştirmeye başladı. Yıl sonuna kadar 80 mağazada Clover yerleşmiş olacak.

Makinenin nasıl kişiye özel lezzette kahve yaptığını Wired’ın makalesinde daha detaylı okuyabilirsiniz. Hani iyi şaraptan anlama konusu gibi bu kahve tadı da çok spekülatif olacak anlaşılan. Makalenin yazarı pek fark görmemiş mesela Clover kahvesinde.

Coca-Cola’yı da bir sonraki haberimizde konuşalım.