Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Volkswagen: Otomobil Kullanırken Makyaj Yapmayın!

Volkswagen: Otomobil Kullanırken Makyaj Yapmayın!

NikkieTutorials kanalında takipçilerine, makyaj tüyolarıyla ilgili videolar sunan YouTube fenomeni Nikkie, nisan ayında Volkswagen ve DDB Berlin işbirliğiyle "A crash course to shine" adında bir sosyal sorumluluk viral videosunda rol aldı.

Sanki yeni bir makyaj tüyosuymuş gibi Nikkie'nin YouTube kanalına yüklenen ve şu ana kadar bir milyon gösterime ulaşan video, kadınlara direksiyon başındayken makyaj yapmamaları gerektiğini dramatik bir şekilde hatırlatıyor.

Bu video yayınlandıktan yaklaşık 3 ay sonra, yine makyaj tüyoları üzerine videolar paylaşan başka bir YouTube fenomeni Lauren Luke, aile içi şiddetin gizlenmemesini vurgulayan etkileyici bir sosyal sorumluluk viral videosunda yer almıştı hatırlarsınız.

Marka veya kurumların daha önce bu tarz projelerde yer almamış internet fenomenleriyle gerçekleştirdiği viral kampanyalar genelde dikkat çekmeyi başarıyor. Sosyal sorumluluk kısmına gelince, anlatılmak istenenin daha çok kişiye ulaşması açısından böyle projeleri oldukça önemli buluyorum.