Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
“İğrenç Görünüyorsun”

“İğrenç Görünüyorsun”

My Pale Skin isimli makyaj kanalı, akne ve makyaj arasındaki ikilemi ve toplumun baskısını aldığı tepkilerle derledi.

Akne, su çiçeği, yanık, kesik gibi herhangi bir cilt sorununu herkes yaşayabilir. Güzel olmak subjektif kavramlar arasında başı çekse de bunu diğer insanlarla paylaşmaktan çekinmeyiz. Tıpkı tersi yorumlardan çekinmediğimiz gibi.

Youtube’da makyaj videoları hazırlayan My Pale Skin kanalı ve kanalın içerik üreticisi Em Ford, akne sorunları yaşayan birinin yaşadığı tüm süreci baştan sona bir sosyal deneye dönüştürmüş. Bir süre önce sosyal medya hesaplarına makyajsız ve akneli fotoğraflarını yüklemeye başladı. Fotoğraflara yorumların genel teması ise; “İğrençsin. Çok çirkinsin. Daha fazla bakamayacağım. Yüzüne ne olmuş? Acaba bir gün olsun yüzünü yıkadın mı?”

Makyaj yapmaya başlayıp yüzündeki akne ve izleri kapattığında ise dünyanın en güzel kadını oluyor ve iltifatlar bitmiyor. Ta ki, “Güzel olduğu kadar mide bulandırıcı” yorumu gelene kadar… O noktadan sonraysa akneye karşılık makyaj yapmanın iki yüzlülük olduğu, insanları yanlış yönlendirdiği gibi yorumlar gelmeye başlıyor. Yetmezmiş gibi “sabah uyandığında gerçek yüzünü görün” deniyor.

Toplumun yarattığı zorunlu algı yönlendirmesiyle her iki sonuçta da zorbalıkla karşılaşıyor. Bu durum sadece internette ve sosyal medyada da yaşanmıyor. Sokakta, evimizin dışında, gerçek dünyada da var. Ve video da birilerinin güzel olarak nitelendirmesi değil kendini güzel bulman önemli, mesajıyla bitiyor.

 

Görsel; Youtube