Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
OWOW: İçgüdüsel Tepkilerle Kullanılan Dijital Enstrümanlar

OWOW: İçgüdüsel Tepkilerle Kullanılan Dijital Enstrümanlar

OWOW isimli minik kartlar yükseklik, hareket, davul ve çizgileri kullanarak müzik ve ses üretiyor.

Müzikal üretim içerisinde enstrümanların yeri kimileri için çok büyük ve kıymetli. Kimileri ise bu kavramı dijital araçlarla değiştirip yeniden tanımlamayı tercih ediyor. SXSW 2015’te gördüğümüz Mogees, artırılmış gerçeklikle her yüzeyi enstrümana dönüştürebiliyordu. OWOW ise benzer amaçla farklı araçlar yaratıyor.

Kickstarter‘da hedeflediği miktarda fonlanan ve dün kampanya süresinin sonuna gelen OWOW, 5 cihaz veya karttan oluşuyor. Öyle ki tasarımı iki parçaya bölüp hem kredi kartı büyüklüğündeki ham araçlar hem de dış iskeleti hazırlanmış kutu benzeri cihazlar olarak kullanılabiliyor. Yükseklik, eksenler arası hareket, davul, drum pad ve yüzeydeki çizgileri tarayarak ritm ve müzik üretebiliyor.

OWOW’lar Ableton, Fruity Loops, GarageBand, Bitwig gibi neredeyse tüm müzik yazılımlarına, sürücü gereksinimi olmadan bağlanabiliyor.

Enstrümanların kullanım yöntemlerine ait bir inceleme;

Ses sistemleri markası AiAiAi ile birlikte yürüttükleri projeyle de insan vücudundan müzik ve dansçı arasındaki bağ kurarak nasıl üretim yapılabileceğini sorgulamışlardı.

Görsel; Youtube