Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
L’Oréal’den 15 Dakikada Cildin pH Değerini Ölçen Bant

L’Oréal’den 15 Dakikada Cildin pH Değerini Ölçen Bant

L’Oréal mikroakışkan teknolojisini kullanan ve vücuttan emdiği ter ile 15 dakikada cildin pH değerini ölçen bir sensör prototipi üretti.

L’Oréal, kullanıcılarına en iyi hizmeti sunmak için bilimi ve modern teknolojiyi bir araya getiriyor. L’Oréal ürünlerini insanlar ya da hayvanlar  yerine laboratuvar ortamında üretilmiş deriler üzerinde test ediyor. 2015 yılında yaptığı çalışmalarla 3 boyutlu baskı teknolojisini kullanarak deri üretimini daha hızlı ve kolay hale getirmeyi; böylelikle testlerin güvenirliğini arttırmayı hedefliyordu. 2016 yılında ise L’Oréal, güneşte uzun süre kalınca uyarı veren My UV Patch adını taşıyan cilt bandı geliştirmeyi başarmıştı. Geçtiğimiz yıl ise, My UV Patch teknolojisini temel alarak, cilt kanseri riskini azaltmak amacıyla, maruz kaldığınız güneş ışığı miktarını izleyen UV sensörü UV Sense’i geliştirdi. Bu yıl ise L’Oréal, cildin yüzeyindeki teri analiz ederek cildin pH değerini ölçen ve bu değere uygun ürün önerisinde bulunan prototip, My Skin Track pH‘ı geliştirdi.

15 Dakikada Cildiniz için En Uygun Ürünleri Öğrenmek İstemez Misiniz?

L’Oréal, 6 Ocak’ta Las Vegas’ta gerçekleştirilen Tüketici Elektroniği Fuarı (CES) 2019’da, yeni prototipi My Skin Track pH adlı sensörü tanıttı. Cilt sağlığı ile pH arasında oldukça büyük bir ilişki var. pH dengesinin egzama, atopik dermatit ve kuruluk gibi bir çok insanın sahip olduğu önemli cilt sağlığı problemlerine sebep oluyor. Bu duruma bir çözüm geliştirmek adına  L’Oréal’in cilt bakımı markası La Roche-Posay ve giyim teknolojisi üzerine çalışan Epicore Biosystem‘in birlikte çalışarak My Skin Track pH sensörünü üretti. Mikroakışkan teknolojisini kullanarak geliştirilen bu sensör cildin üzerindeki ter sıvısını ölçerek cildin pH değerini belirliyor. Esnek bir yapıya sahip giyilebilir teknoloji ürünü olan bu sensör aynı zamanda cildin rahatça nefes almasına izin veriyor. Oldukça az miktarda sıvıyı cildin üzerindeki gözeneklerden emen sensör, 15 dakika içinde pH seviyesini ölçüyor ve sonuçları My Skin Track Uygulaması üzerinden kullanıcı ile paylaşıyor. Kullanıcıyı pH konusunda eğiten uygulama ayrıca kullanıcıya pH değerine uygun olan La Roche-Posay ürünlerini öneriyor. Bu prototip cilt sağlığı ve pH dengesi arasındaki ilişkiyi incelemek açısından da büyük önem taşıyor.

 

Görsel: YouTube, Twitter