Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Tesla ve Chrysler’in Twitter Savaşı

Tesla ve Chrysler’in Twitter Savaşı

Hükümetten destek alan iki otomobil firması borçlarının tamamını ödedi, iletişimde karşı karşıya geldi.

Tesla ve kurucusu Elon Musk bir şekilde hep gündemde. Tesla ile ilgili daha önce 2007’deki lansmanı ve bir test haberine ilişkin detaylı itirazıyla ilgili şu haberi yayınlamıştık. Elon Musk’ı da SXSW 2013 içeriklerimizde yer alanhaberinden detaylı şekilde hatırlayacaksınız.

Bugün Elon Musk, Twitter hesabından Tesla’nın ABD hükümetinden aldığı destek kredisinin tamamını kapattığını duyurdu ama bunu söylerken de özellikle borcunu tamamen kapatan ilk Amerikan otomotiv şirketi olduğunu da özellikle belirtti.
Geçtiğimiz yıl Chrysler de 4 yıl önceki kriz sonrası devletten aldığı kredi desteğini tamamen geri ödemişti, bu yüzden Chrysler’in Twitter hesabından bir yanıt vermesi gecikmedi:

Elon Musk’ın bu yanıta önden hazırlıklı olduğu ve ilk mesajını yazarken özellikle dikkat ettiği şu yanıtından anlaşıldı:

Chrysler’in çoğunluk hissesi kriz sırasında müthiş bir hamleyle şirketi iflastan kurtaran İtalyan Fiat Group’a ait. Tabii bu Chrysler Group LLC’nin bir Amerikan şirketi olmadığı anlamına gelmiyor. Tesla’nın ince oyunu ile çok iyi bir halkla ilişkiler başarısına imza attığı da bir gerçek. Üstelik Ad Age tarafından 2012’de ABD’nin en iyi pazarlama ekibi seçilen Chrysler’a karşı.