Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Smart’tan Yaratıcı Mecra Denemesi

Smart’tan Yaratıcı Mecra Denemesi

Smart, büyük şehirlerde park kolaylığı konusunda sağladığı üstünlüğü farklı bir alan kullanımı ile anlatıyor.

Mercedes-Benz’in Smart’ı için BBDO Moskova’nın geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdiği ‘Dünyanın en basit test sürüşü’ projesi esasında klasik reklamcılıktaki yaratıcı mecra kullanımı işiyken yeni nesil proje videolarıyla biraz da olsa renk değiştirmiş. Smart, kendini park problemi büyük olan büyük şehirlerde kolaylık sağlayan otomobil olarak konumlandırıyor, Moskova’da da sürücüler ortalama olarak günde 19 dakikasını park yeri aramaya harcıyormuş. Smart ise park şeritlerinde yan parkedilmiş otomobillerin arasına dik park edilerek hem kolaylık hem yerden tasarruf sağlıyor.

Projenin amacı Smart’ın bu park kolaylığı üstünlüğü ile büyük şehirler için ideal otomobil olduğunu göstermek. Proje için Moskova’daki iş merkezi bölgelerinde 18 şubesi bulunan şehrin en büyük yeme-içme zinciri Cafetera ile anlaşılmış, bu mekanlardan toplamda günde otomobilin hedef kitlesi olan sosyoekonomik olarak üst ve orta sınıftan beyaz yakalı 10.000 kişi geçiyor.
Bu kafeteryalarda müşterilerin yemek tepsilerinin ilerlediği şerit park şeridi gibi düşünülüyor, tepsiler de Smart otomobiller. Smart’ı yolda, tepsileri yemek kuyruğunda 90 derece çevirdiğinizde aynı sonuca ulaşıyorsunuz. Yemek kuyruğunda hedef kitlenin tepsinin üzerindeki ilanla yönlendirilip tepsiyi çevirdiklerinde yaşadığı deneyim ile Smart’ın yaşattığı aynı. Anlatırken dolaylı, yaşarken çok basit olan bu deneyim etkileyici sonuçlara da varmış. Mesaj 9.000 kişiye ulaşmış, test sürüşü için 85 kişi başvuruda bulunmuş ki bu aylık ortalama başvuruda %250 artış anlamına geliyormuş.