Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Tersinden Anlatılan Çocuk Masalları

Tersinden Anlatılan Çocuk Masalları

MRM//McCann Madrid & McCann Milton Keynes, Vauxhall Motors otomobillerindeki geri görüş kamerasına dikkat çekmek için klasik masalları sonundan başına doğru kurguluyor.

Karakterin zorlu şartlarda yaşamaya başladığı ve sihirli bir değnekle tüm hayatının değiştiği masalları hepimiz biliriz. Kimisi fakirken zengin olur kimisi de aradığı aşkı bulur. Hikayelerin mutlu sonla bitmesini herkes sever. Peki ya sondan başa doğru giden hikayeler olursa nasıl olur? Geriye doğru akan hikayeleri Vauxhall markası için hazırlayan MRM//McCann Madrid ajansı, şirketin standart hale getirdiği geri görüş sistemini tanıtıyor.

Vauxhall, Opel’in İngiltere’deki markası. Şirket araçlarında standart hale getirdiği geri görüş kamerasının faydalarına dikkat çekmek için ünlü masalların kurgusunu tersine çevirerek üç animasyon filmi yayınladı. Jack & the Beanstalk (Jack ve Fasulye Sırığı), Cinderella (Külkedisi) ve The Ugly Duckling (Çirkin Ördek Yavrusu) seçilen masallar oldu. Jack fasulye sırığına tırmandığı zamandan geri geri gelip doğduğu zamana, çirkin ördek yavrusu çıktığı yumurtaya, Külkedisi ise üvey annesi ve üvey kardeşlerinin yanındaki hayata geri dönüyor.

Vauxhall için kurgulanan animasyonlar farklı ülkelerde hazırlandı

Hikayeleri bittikleri noktadan başlatan projeye yavaş yavaş geriye sararak aslında hikayenin başlangıcı olan yerde reklam filmini bitiriyor ve ardından geri geri ilerleyen Vauxhall marka otomobil gözüküyor. Vauxhall Motors pazarlama direktörü Patrick Fourniol, son teknoloji ile otomobillerinin sürüş deneyimlerini arttırdıklarını ve keyifli bir yol tecrübesi sunduklarını ifade ediyor. Hazırlanan reklamların da şirketin misyonunu iyi şekilde özümseyip yansıttığına kanaat getiriyor.

Her hikayenin farklı ülkelerde çekildiği reklam filminin yapımcılığını Velocity gerçekleştirdi. Külkedisi’nin tersine hikayesinin anlatıldığı reklam filmi Brezilya’da, Çirkin Ördeğin filmi İspanya’da, Jack ve Fasulye Sırığı’nın yapımı ise Birleşik Krallık’ta gerçekleştirildi. Hazırlanan 3 animasyon filmini ve filmlerin yapım aşamasının anlatıldığı videoyu aşağıdan izleyebilirsiniz.

Künye

Müşteri: Vauxhall Motors
Ajans: MRM//McCann Madrid & McCann Milton Keynes
CCO: Miguel Bemfica, Vince Mcsweeney
Baş Yaratıcı Yönetmen: Eduardo Battiston, Nick Cooper, Chris Robertson
Kıdemli Metin Yazarları: Alberto Espeja, Joe Ivory
Kıdemli Sanat Yönetmeni: Jamie Buckingham
Yapımcı: Justin Sanders, Global Radio
Editör: Dave Bush, Global Radio
Ugly Duckling – Animasyon Stüdyosu: Mach Studio
Sanat Yönetmeni: Pablo Camarero
VFX Yönetmeni: Álvaro Rebollo
Modelleme: Beatriz Orellana
Cinderella – Animasyon Stüdyosu: Vetor Zero/ LOBO
Yönetmen: Grabriel Nobrega
Animasyon Yönetmeni: Lee Peffer
Sanat Yönetmeni: Felipe Jornada
Fotoğraf Direktörü: Lucas Andrés Barreto
3D Animasyon: Daniel Bahia
Jack & the Beanstalk – Animasyon Stüdyosu: Coffee & TV
Yaratıcı Yönetmenler: Martin Allen, Jonny Grew
Sanat Yönetmeni: Steve Waugh
Yapımcı: Charlotte Hopkins, Velocity

Görsel: Youtube