Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Telefon Bağımlılığını Kısıtlayan Kılıf: Dumbphone Case

Telefon Bağımlılığını Kısıtlayan Kılıf: Dumbphone Case

W+K Amsterdam'ın sanat yönetmeni Jeff Lam, akıllı telefonların aptallaştırdığı insanlar savını tersine çeviren bir akıllı telefon kılıfı tasarladı.

Akıllı telefon bağımlılığımız veya bu cihazların hayatımızda yarattığı inanılmaz değişim pek çok perspektiften yorumlamaya ve yargılamaya açık. Ancak hangi açıdan bakarsak bakalım, bu cihazlar günlük rutinimiz içinde kocaman bir yere sahip. Tuvaletteyken Snapchat hikayelerini izlemekten Instagram’da kedi fotoğrafı paylaşmaya ve toplu taşımada müzik dinlemeye kadar bitmeyen özelliklerle bizi kendine bağlıyor.

W+K Amsterdam‘ın sanat yönetmeni Jeff Lam‘in hazırladığı Dumbphone Case ile tekrar aptal bir telefona sahip olan zeki insan titrini kazanma fırsatı sunuyor. 3B baskı dökümanını internet sitesinden paylaştığı Dumbphone Case, eski usül telefonlar gibi sadece telefonun telefon özelliğini aktif olarak kullanmanızı ve iPhone ekranının üst kısmındaki 4 uygulamaya erişmenize olanak tanıyor.

Akıllı telefon olarak üstün meziyetleri olması için geliştirdiğimiz bu cihazları, bir telefon kılıfıyla elini kolunu bağlamak ve buna uyum sağlamaya çalışmak da deneysel çalışma değerinde. Keza Dumbphone Case ile Instagram kullanmak da harika bir deneyime dönüşüyor.

Telefon kılıfının baskı dökümanını buradan indirebilirsiniz. Fakat çıktı alırken kullanılamayan alanları da görmek adına şeffaf bir filament bir kullanmakta fayda var.

Görsel; Dumbphone Case