Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
3B Baskıyla Kişiselleştirilmiş Telefon Kılıfı Tasarlama Servisi

3B Baskıyla Kişiselleştirilmiş Telefon Kılıfı Tasarlama Servisi

KDDI, 3 boyutlu baskıyla herkesin kendine özel akıllı telefon kılıfı tasarlamasını sağlıyor.

İnternet üzerinde modüler tasarım arayüzleri tasarlamak hem kurumsal amaçla hem de eğlenceye yönelik kullanımda yüksek etkileşim sağlayan bir yöntem. Küçük değişiklikler yaparak mevcut objeyi değiştirmek aidiyet duygusu da yaratıyor. Örneğini South Park karakteri tasarlama aracı neredeyse internet kadar eski. Fakat popüler olduğu dönem, South Park’la ucundan kıyısından ilgilenen herkes bir kez bu siteyi ziyaret etmiştir.

Japon telekomünikasyon devi KDDI, bu yöntemi günümüz teknolojileriyle birleştirerek sunan bir araç geliştirmiş. 3D Print Lab isimli modül sayesinde Sony Xperia ve iPhone başta olmak üzere birçok akıllı telefon için kılıf tasarlanabiliyor. 

3 boyutlu yazıcı alan kişilerin ilk denediği çıktılardan olan telefon kılıfları, yoğun malzeme gerektirmeden kullanışlı bir ürün haline geldiği için tercih ediliyor. Ancak ne olursa olsun bir miktar tasarım, yazılım ve 3 boyutlu modelleme bilgisi gerektiriyor. 3D Print Lab ise tüm bunlardan soyutlanarak South Park karakter tasarlama modülü basitliğine iniyor.

Son kullanıcı için oldukça sadeleştirilmiş bir 3 boyutlu baskı sunan arayüz aynı zamanda sonsuz tasarım ihtimali sunuyor. Sahip olmak istediğiniz kılıfın tasarımını tamamladıktan sonra ise yine aynı basitlikle sipariş edebiliyorsunuz. 

Tasarım modülünü buradan deneyebilirsiniz.

Görsel; KDDI