Reklam ajanslarında işe alım süreci insan kaynakları yöneticilerinin kademe kademe görüşmesiyle ilerliyor. Kurumsal ve hiyerarşik düzen içerisinde işe alacakları kişiyi daha yakından tanıyıp nasıl konumlandırılacağını görmek istiyor. Bu nedenle “Ne iş olsa yaparım.” kalıbı geçersiz oluyor. TDA_Boulder ajansı da yeni işe alacağı sanat yönetmenini seçme konusunda farklı bir ilan veriyor.
“Yarın gel başla.” kalıbına ise revizyon getirerek “Yarın gel tatile.” diyor. Bir insanı; iş görüşmesi sırasında yaşanan gerginlik yerine, rahat ve doğal olduğu ortam koşulları ile tanıyabileceğini söylüyor. Yaklaşık bir saat olan işe alım görüşmeleri bir adayı tanımak için yeterli olmadığını belirtiyor TDA_Boulder. Las Vegas’ta geçecek 48 saat ile maskeleri bir tık aşağı alarak adayların en iyi ve en kötü hallerini görme fırsatı yakalacak olan yöneticiler, gerçekten çalışmak isteyeni işe alacak.
Ajansın işe alım süreci, son sağ kalan kişinin hayatta kalmasına izin veren post apokaliptik sinema yapımlarına paralellik gösteriyor.
The Hunger Games filmindeki gibi bir grup insanın kıyasıya yarıştığı yarışmaları Las Vegas’ta geçen komedi filmi Hangover ile birleşiyor. En güzel ve en hatırlanmayacak anıların olduğu Las Vegas’tan sadece tek bir kişi sanat yönetmeni olarak çıkacak.
Bu tatili yapmak
isteyenlere ajansın konu hakkındaki son sözleri ise;
“Uçak, yemek, konaklama, golf veya spa masraflarını karşılıyoruz. Çalışmayı karşılamıyoruz. Eğlence ücretlerinizi karşılıyoruz ancak kefalet masrafınızdan sorumlu değiliz.
Bu ilanın yayınlanması ve ilgililer tarafından duyulması için de sosyal medyayı kullanmayı seçiyor. Uluslararası medyada tanınan reklamcılık ve popüler kültür içeriğine sahip BuzzFeed, Adweek, Adverblog, PSFK gibi internet sitelerine Twiiter üzerinden ulaşarak iş ilanını gönderiyorlar.
@PSFK We're offering the best/worst job interview ever: One hopeful Art Director, 48 hrs, and a Vegas holiday party pic.twitter.com/052Anea04q
— TDA Boulder (@TDA_Boulder) November 25, 2014