Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
3 Boyutlu Yazıcı ile Geleceğin Kıyafetleri Basıldı

3 Boyutlu Yazıcı ile Geleceğin Kıyafetleri Basıldı

MIT Media Lab’de Neri Oxman, 3 boyutlu yazıcı kullanarak bir defile hazırladı.

Mimar, profesör, tasarımcı olan Neri Oxman ve ekibi 3 boyutlu yazıcıları kullanarak giyilebilir ürünler tasarladı. 4 farklı tasarımdan oluşan giyilebilir deriler, insanlığın gelecekte diğer gezegenlere göçerek yaşaması durumunda karşılaşacağı fütüristik hayat kalıplarını yansıtıyor. MIT Media Lab içindeki Mediated Matter bölümünden görev yapan Neri Oxman ve ekibi bu projede Stratasys ile ortak bir çalışma yürütüyor.

Güneş Sistemindeki gezegenlerin farklılıklarından ilham alan çalışma Objet500 Connex3 ile çıktıları almış. “Wanderers: An Astrobiological Exploration” isimli proje, gelecekte “giyilebilir” kavramının geleceği noktayı düşünerek ve insan vücudunun bir parçası olarak canlanan tasarımların çevre ve insanlık için yaratacağı farklılığı irdeliyor.

Mushtari

Her tasarımın farklı bir ismi ve doğası bulunuyor. Sırasıyla Mushtari, bağırsağa benzeyen görüntüsüyle atmosferi ve yarı saydam geçirgenliği simgelediği için Jüpiter’in gezgini; Zuhal, atmosferde yaşanan girdaplardan ötürü Saturn gezgini; Otaared, bakteri gibi gelişimi ve kıvrımlarıyla Merkür’ün gezgini; Al-Qamar ise geliştirdiği dış iskeletle gövdeyi koruduğu için Ay’ın gezgini olarak isimlendiriliyor. Alman tasarımcı ikilisi Christoph Bader ve Dominik Kolb ile birlikte çalışan Neri Oxman, şekillerin dijital olarak tasarlanma süreciyle sonrasında yaşadığı değişimi ölçtü.

Bu eserler, Stratasys bünyesindeki diğer işlerle birlikte Almanya’nın Frankfurt kentindeki Euromold sergi alanında 28 Kasım’a kadar sergileniyor.


Zuhal


Otaared


Al-Qamar

Görsel; Bespoke (Manşet göreseli düzenlenmiştir.)