Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Takashi Miike, Manga “Midnight”ı iPhone’la Kısa Filme Uyarladı

Takashi Miike, Manga “Midnight”ı iPhone’la Kısa Filme Uyarladı

Takashi Miike, Osamu Tezuka’nun ünlü mangası “Midnight”ı, Apple'ın “Shot on iPhone” serisi kapsamında kısa filme uyarladı.

Şiddet dozu yüksek korku ve gerilim filmleriyle tanınan ünlü yönetmen Takashi Miike, tamamı iPhone 15 Pro ile çekilmiş 19 dakikalık bir canlı aksiyon başyapıtı yarattı. Yönetmen Apple’ın siparişi üzerine aldığı bu projede, ikonik manga “Midnight”a heyecan verici bir gerilim dramasıyla hayat vermiş.

Tezuka, bazı manga tutkunları tarafından “Manganın Tanrısı” olarak anılıyor ve Midnight, gizli bir başyapıt olarak kabul ediliyor. Konuyu özetlemek gerekirse, bir tetikçiden kaçan bir kadın kamyon şoförüne yardım etmek için kendini tehlikeli bir yolculuğun içinde bulan bir taksi şoförünün hikayesini anlatıyor.

19 dakikalık “Midnight” kısa film uyarlaması

Shot on iPhone projesi kapsamında Tokyo sokaklarında çekilen canlı aksiyon versiyonu, orijinal mangadan alınan illüstrasyonlarla kusursuz bir şekilde harmanlanarak iPhone 15 Pro’nun güçlü sinematik yeteneklerini ortaya koymuş. Bu canlı aksiyon uyarlamasında; Kento Kaku, Yukiyoshi Ozawa ve Konatsu Kato rol almış.

Filmin prömiyeri dün gece Tokyo’da özel bir etkinlikte yapılmış. Şu anda ise YouTube’da izlenebiliyor. Buna ek olarak, Tokyo’daki seçkin taksiler filmin tamamını ve kamera arkası görüntülerini akşam 22.00’den sabaha kadar yayınlamış.

“Midnight”, Apple ile Takashi Miike arasında, yenilikçi teknolojiyi kullanarak film yapımcılığının ve hikaye anlatımının sınırlarını zorlayan çığır açan bir iş birliği olarak değerlendirilmiş ve bu yönde olumlu eleştiriler almış.

Apple filmin yapım sürecini de belgelemiş:

Görsel: Apple