Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Tadelle’nin Vine Merkezli Çok Mecralı Kampanyasının Hikayesi

Tadelle’nin Vine Merkezli Çok Mecralı Kampanyasının Hikayesi

Puck Communication Tadelle için yaptığı Vine'dan doğan reklam filmleri.

Geçtiğimiz aylarda Tadelle’nin hem sosyal medyayı, hem de geleneksel mecraları etkisi altına alan kampanyasına rastlamış olabilirsiniz. Bu kampanyada sosyal medya tamamlayıcı bir unsur olarak değil, hem stratejinin, hem de iletişim mesajının merkezi olarak konumlandırıldığı için kampanya ilgimi çekmişti. Yapılan işlerde Nejat Uygur’un ve Sina Özer’in konumlandırması, bir yandan reklam ünlüsü kullanımından, bir yandan da sosyal medya fenomeni kullanımından farklılaşıyordu. Tadelle’nin yaratıcı ajansı Puck Communication’a ulaşarak merak ettiğim konuları sordum, sağolsunlar onca işlerinin arasında detaylı bir şekilde yanıtladılar sorularımı.

Kampanya bilgilerine geçmeden önce Tadelle’nin 7-9 saniyelik, packshot olmadan çektiği filmlerini bir hatırlayalım.

Bu da yeni yayınlanan kamera arkası videosu:

Kampanyayı nasıl kurguladığınızı kısaca anlatabilir misiniz?

Tadelle, Facebook’ta 959.948 ve Twitter’da 6.435 takipçisiyle sosyal medyada sevilen bir marka. Yeni kampanyasıyla Tadelle gençleşmek hatta sosyal medyada en çok “favlanan” marka olarak istiyordu. Gençleri kendi mecralarında (Vine, Twitter) ama farklı bir şekilde yakalamak istedi. Çözüm olarak Tadelle, seçilen marka yüzleri gibi klişelerle dalga geçti, onları yıktı. Bu sebeple Vine postlarında #çokklişe hashtagi kullanıldı.

Tadelle’nin Vine hesabı var mı? Bu postlar o hesabın tanıtımında kullanıldı mı?

Evet, hiç aktif olmayan ve çok az takipçisi olan bir Tadelle Vine hesabı vardı. Kampanya sırasında Tadelle Vine videolarını hem kendi hesabından paylaştı hem de Sina ve Nejat’ın Vine videolarını revineladı.

Vine’da geri dönüşleri incelediniz mi? Entegrasyon nasıldı?

TV filmlerinin hepsi (toplam 19 adet) Facebook ve Twitter’da paylaşıldı. Twitter’da çok konuşuldu ve tepkiler harikaydı. Sina ve Nejat, Vine için özel çekilen videoları da (11 adet) hesaplarında paylaştılar. Bu videolara baktığımızda beğenilme sayısı  8.773 ve 18.561 arasında, revine sayısı da 3.239 ve 9.749 arasında seyretti. En çok beğenilen ve revine edilen Sneijder (Lipton reklamı) spoof’u oldu. Kampanya şu an daha devam aşamasında; dijital alanda büyümeye devam edecek.

Proje için markayı ikna etmek zor oldu mu?

Bu kampanyanın yaratım süreci çok uzun sürdü. Ajans olarak içimize sinen ve sıra dışı bir şey yapmak istiyorduk. Müşterinin beklentileri de çok yüksekti. Bu fikir tam istedikleri gibiydi. Zaten müşterimiz cesur şeyler yapmaktan hoşlanıyor. Misal Sarelle reklamlarında hamile bir anne kullanmak alışılmışın dışında bir şeydi. Hatta Tadelle kampanyasında bu reklamla bile dalga geçtik.

Kampanyada kullanılan popüler Vine içerik üreticilerinin adı işin künyesinde de geçiyor, mecraya özel projelerde etkin hesap sahipleriyle çalışırken üretilecek içerikte onların da söz sahibi olmasını özellikle mi tercih ettiniz?

Vine onların söz sahibi oldukları bir mecra. İşlerini ciddiye alıyorlar ve gerçekten sevdikleri videolarda yer almak istiyorlar. Bu işte biz reklam klişelerine, onlar da hedef kitleye hakim. Orta noktada buluşmamız gerektiğinde onları da yaratıcı sürece dahil ettik. Ayrıca çekim sırasında ortaya çıkan farklı senaryoları düşünürsek onların da videolarda katkısı var.

Tadelle kampanyayı açıkhavada da yaratıcı işlerle destekledi.

Videoların tamamını Tadelle YouTube kanalında izleyebilirsiniz.

Künye

Reklamveren: Sanset Gıda
Marka: Tadelle
Reklamveren Yetkilileri: Asli Eren Şengezer, Nilufer Kapıcıoğlu
Kreatif Ajans: Puck Communication
Ajans Kreatif Başkanı: Haluk Erkmen
Kreatif Ekip: Burcu Tamer, Güney Türkel, Can Karayalçın, Selay Kızılova, Deniz Dülgeroğlu, Nejat
Uygur ve Sina Özer
Müşteri İlişkileri: Ceren Ünay, Sevda Ersoy
Produksiyon Şirketi: Shortcut
Yapımcı: Esra Seyrekbasan Onar
Yönetmen: Ariel Goldenberg
Post Produksiyon: 8mm/ Sinefekt
Kullanılan Mecralar: TV, sosyal medya, açıkhava