Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
SXSWi 2012 – Austin’e Varış

SXSWi 2012 – Austin’e Varış

Bugün pek uzun bir yolculuktan sonra otelimize vardık, azıcık uyku uyumak için -şu anda burada saat 05.00- kaçmadan önce kısaca başımızdan geçenleri aktarayım istedim 🙂

İstanbul'dan 12 saat süren bir uçak yolculuğuyla Chicago O'hare havalimanına indik. Buradan 1 saat sonraki Austin aktarmamıza rahat rahat yetişeceğimizi düşünüyorduk ki, ülkeye giriş kontrolü sırasında oluşan dev kuyruk ve muhtemel bir vardiya değişiminden kaynaklanan eksik eleman çalışması, 1 saat 15 dakikamızı bu sırada yememize ve sonra içeride terminale koşturmamıza rağmen kısa bir zaman farkıyla Austin uçuşumuzu kaçırmamıza neden oldu.

Bu Ömer'le oluşturduğumuz takıma Yüce ve Burcu da katıldı ve biz 4 eleman hemen gişelere koşup bir sonraki (2 saat sonraki) Austin uçağına yer bulmaya çalıştık. Bu uçak tamamen doluydu ve bize yedekte yer çıkarsa diye kalkana kadar bekledik.

Austin'e bir sonraki uçak ertesi gün sabahtı, ancak onda da yer yoktu. Bu durumda hızla bir B planı hazırladık. Yüce'nin Austin'de havalimanında alacağı kiralık araç rezervasyonunu Houston'a kaydırıp 1 saat sonra kalkacak Houston uçağına aktardık biletleri. Normalde ek ücret kesilmesi gereken bu işlemi neyseki bedelsiz hallettik. Bu arada İstanbul'dan yola çıktığımızdan beri ne kadar zaman geçtiğini hesaplamaya korkuyorduk.

Yaklaşık 3 saatlik bir uçuştan sonra gece 12.30 sularında Houston'a vardık. Aracımıza yerleşip, yine yaklaşık 3 saat sürecek Austin yolculuğumuza karayolundan devam ettik.

Sonuçta otelimize vardık ve cihazlarımızı ve kendimizi şarja aldık. Etkinliğin büyüklüğü bunca maceradan sonra artık bizi hiç korkutmuyor 😉