Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
SXSW 2022’nin En Renkli Aktivasyon Alanı [SXSW 2022]

SXSW 2022’nin En Renkli Aktivasyon Alanı [SXSW 2022]

Doodles ve VTProDesign iş birliğinde hazırlanan SXSW 2022 aktivasyonu, NFT koleksiyonundan ilham alan eğlenceli ve sürükleyici bir deneyim sundu.

SXSW 2022 geride kalırken bu yılın aktivasyon anlamında en büyük işlerinden biri özel etkileşimlerle kapsayıcı bir deneyim sunan Doodles NFT koleksiyonu için hazırlanmış alan oldu. Her gün yüzlerce kişinin ziyaret etmek için uzun kuyruklar oluşturduğu fiziksel deneyim alanında; etkileşimli yerleştirmeler, Doodle temalı atıştırmalıklar, yiyecekler, özel hediyelik eşyalar ve sadece Doodle sahiplerine özel sürprizler sunuldu. NFT sanatçısı Beeple’ın yanı sıra girişimci, yatırımcı ve aynı zamanda Reddit’in kurucu ortağı Alexis Ohanian’ın da ziyaret ettiği SXSW aktivasyonu sosyal medyada da büyük ilgi gördü.

Sevimli karakterleriyle ses getiren NFT koleksiyonu

Burnt Toast tarafından elle çizilmiş 10 bin parçalık NFT koleksiyonu renkli ve eğlenceli karakterlerden oluşuyor. Evan Keast ve Jordan Castro’nun da ortaklar arasında olduğu Doodles geçtiğimiz Ekim ayında piyasaya sürüldü ve o günden bu zamana yüksek satışlar elde etti. Koleksiyonun arkasındaki üçlü ayrıca SXSW oturumunda da konuşmacı olarak yer aldı.

DJ Steve Aoki’nin sahip olduğu Doodle karakterini göstermek için konserini yarıda kesmesi ve yakın zamanda e-ticaret yazılımı Shopify’ın da Twitter’da bir çekilişle koleksiyondan bir parça vereceğini duyurması NFT koleksiyonun değerini ve etkileşimini arttırmıştı.

Uzaylılar, kediler, maskotlar, maymunlar ve daha birçok farklı tiplemede karakterler kendilerine has kostümleriyle tasarlandığı Doodles, geniş bir çeşitlilikte renkli bir koleksiyon ortaya çıkarıyor. Her deneyiminde farklı evrenlere yolculuk yapan seri son olarak geçtiğimiz Şubat ayında “Doodles in Space” serisini satışa çıkardı.

SXSW’te Doodles evrenine açılan kapı

Los Angeles merkezli etkileşimli tasarım stüdyosu VTProDesign ile ortaklık kuran Doodles bu enerjik ve neşeli karakterleri SXSW 2022’ye taşıdı. Doodle dünyasının hikayesini anlatmak için özel olarak tasarlanan aktivasyon alanı üç gün boyunca ziyaretçilere kapısını açtı. Projede farklı etkileşimli deneyimler sunulurken özel sürprizler de hazırlandı.

Gökkuşağı renkleriyle canlanan fiziksel deneyim alanında Coffee Doodle DAO tarafından hazırlanan kahveler ve etkileşimli graffiti duvarı ziyaretçilerin en çok ilgi gösterdiği alanların başında geliyordu. Ayrıca Doodles NFT sahipleri sahip oldukları karakterleri tarayıp kendilerine özel jetonlar da bastırabildi.

Shopify’ın hazırladığı hediyelik eşya dükkanı da benzersiz ürünlerle dijital girişimin fiziksel yansımasını tamamlayan deneyimler yarattı. Hiç kuşkusuz başarılı geçen bu aktivasyon sonucunda Doodles koleksiyonundaki parçaların da değerini artıracağını söyleyebiliriz.

doodles

Burnt Toast, Evan Keast ve Jordan Castro’nun aktivasyon alanında yaptığı söyleyişiyi merak edenler oturumun tamamına aşağıdan ulaşabilir. Bu videoda aktivasyon alanında ufak bir tur ve ziyaretçilerle röportajlar da yer alıyor. Mackenzie Keast’in fiziksel deneyim boyunca alandan çeşitli örnekleri derlediği tweet zinciri de aktivasyon alanını güzel bir şekilde özetliyor.

doodles

Görsel: Doodles, Twitter