Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali Başlıyor

Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali Başlıyor

Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali 18 - 20 Kasım'da Türkiye'nin 20 il ve ilçesinde eşzamanlı olarak dünyadaki iyiliklerin hikayelerini gösterecek.

Dünya’nın iyiye mi yoksa kötüye mi gittiğine bir çırpıda yanıt vermek biraz zor. Fakat iyilikleri anlatarak çoğalmak ve daha çok kişiye ulaştırmak iyiliği yaymak için etkili bir yol. İyilikleri duymaya adeta muhtaç olduğumuz günümüzde Sürdürülebilir Yaşam Kolektifi öncülüğünde Surdurulebiliryasam.tv ve Sürdürülebilir Yaşam için Kelebek Etkisi Derneği işbirliğiyle dünyanın farklı köşelerindeki doğaya ve yaşama karşı sorumluluk sahibi insanların hikayeleri 20 il ve ilçede eş zamanlı olarak anlatılacak.

Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali (SYFF) 18 – 20 Kasım tarihleri arasında gerçekleşecek ve toplam 25 belgeseli izleyicilerle buluşturacak. Festival; atık yönetimi, elektronik atıkları, plastik atıklar, kuşlar, toprak gibi doğaya ve yaşama dair birçok konuda filme ev sahipliği yapacak. 2008’den beri devam eden SYFF, sürdürülebilirlik kavramının yaygınlaşması ve daha iyi anlaşılması için faaliyet gösteriyor. Bu çevreye karşı olan sorumluluklarımızı yerine getirirken sistemsel sorunları daha iyi anlamak ve çözüm noktasında ilham vermeyi amaçlıyor.

İstanbul’da Fransız Kültür Merkezi, Salt Galata ve Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi’nde gösterim yapılacak. Gösterim yapılacak şehirlere ve programa buradan, filmlerin listesine ise buradan ulaşabilirsiniz.

Görsel: SYFF