Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali 21 Kasım’da Başlıyor

Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali 21 Kasım’da Başlıyor

21-24 Kasım tarihlerinde, Fransız Kültür Merkezi ve SALT Beyoğlu ev sahipliğinde gerçekleşecek Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali 2019; özgün belgesel seçkisiyle gezegenimiz için neler yapabileceğimize odaklanıyor.

Bugünün çocukları, insanın yeryüzüne verdiği zararı ve iklim krizini göz ardı etmekten çok uzak. İsveçli lise öğrencisi Greta Thunberg’in küresel eyleme dönüşen direnişinde bunu en net şekilde gördük. Yetişkinler onları geriden takip etse de zaman zaman farkındalığı artırmak adına olumlu çabalar gösteriyor. Örneğin B Corp Summit ve Web Summit etkinliklerinde iş dünyasının ve teknoloji dünyasının konuya yaklaşımını yerinden takip etmiş ve sizlere aktarmıştık. Kendini “iklim ve ekolojik adalet için dünya hükümetlerine karşı şiddet içermeyen isyan” olarak tanımlayan Yokoluş İsyanı tarafından Thames Nehri’nde gerçekleştirilen batık ev yerleştirmesi de son dönemin en çok ses getiren işlerindendi. Narin gezegenimizi önemseyen duyarlı insanların buluştuğu bir başka nokta ise Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali.

Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali 12 yaşında!

Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali (SYFF) bu yıl 21-24 Kasım tarihlerinde, İstanbul’da Fransız Kültür Merkezi ve SALT Beyoğlu ev sahipliğinde gerçekleşecek. Sürdürülebilir Yaşam Kolektifi öncülüğünde Surdurulebiliryasam.tv ve Kelebek Etkisi Derneği iş birliğiyle hayata geçirilen festival, 2008 yılında başlamıştı.

Festivalin en önemli özelliği, sürdürülebilirlik alanında uzmanlaşmış ekibinin “etki odaklı” özgün belgesel seçkisi. Bu seçki küresel sorunların kaynağına odaklanıyor, karmaşık ve görünmez hale gelen ilişkileri görünür kılıyor, gerçek ihtiyaçların tanımlanması ve karşılanabilmesi için yaratıcı çözümler içeriyor. Aynı zamanda bizi güçlendirip harekete geçmeye davet ediyor.

Film gösterimleri ücretsiz

Festivalde ve belgesel seçkisinde yer verilen konular; iklim değişikliği, sosyal girişimcilik, bir insan hakkı olarak barınma ve konut, toplumsal dönüşüm, yerel ekonomi, sürdürülebilir ormancılık, turizm, çocuk işçiliği ve çocuk köleliği, sürdürülebilir üretim, sorumlu tedarik zinciri, barış, ekosistem restorasyonu, deniz permakültür, enerjinin demokratik üretimi ve paylaşımı şeklinde sıralanıyor.

Festivalde film gösterimleri ücretsiz. Festival, filmlerin yanı sıra film içerikleriyle ilgili konuşmacıları ve müzisyenleri/performansları da ağırlayacak.

Filmler, festivalin ardından farklı şehirlerde de gösterilebilecek

Bu yıl formatta, önemli bir değişiklik de söz konusu. Önceki yıllarda başka illerde de gösterim yapan festival, bu yıldan itibaren sadece İstanbul’da gerçekleşecek. Ancak festivalin ardından dileyen herkes kendi şehrinde kendi organizasyonuyla SYFF seçkisini veya geçmişteki seçkilerden seçecekleri filmleri gösterebilecek. Bu gösterim imkanın faydalanmak isteyen STK, belediye, eğitim kurumu ve şirketlerin [email protected] adresinden Surdurulebiliryasam.tv ile irtibata geçmesi gerekiyor.

Bu yılki film seçkisine ve fragmanlara buradan göz atabilirsiniz. Fragmanları sosyal medyada paylaşıyorlar. Bu paylaşımları görmek için organizasyonun Facebook sayfasını, Twitter’ını ve Instagram’ını takipleyebilirsiniz. Turizm karşıtı biri olarak ilk bakışta en çok ilgimi çeken filmlerden biri olan Overbooking/Turist İstilası‘nın fragmanını buraya bırakayım. Seçkide sizin ilginizi en çok çeken, filmler hangileri?

Görsel: Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali