Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Strese ve Uykusuzluğa Karşı Rahatlama Sağlayan Boyun Bandı

Strese ve Uykusuzluğa Karşı Rahatlama Sağlayan Boyun Bandı

Kullanıcının vagus sinirini uyaran boyun bandı Pulsetto, hızla gelen bir rahatlatıcı etki vadediyor.

Dünya; stresin, endişenin ve uykusuzluğun yaşamın bir parçası haline geldiği zor bir dönemden geçiyor. Günlük yaşam, özellikle ekonomik anlamda bir hayatta kalma savaşına dönüştü. Kimileri için ilişkiler, kimileri içinse iş baskısı bunu daha da zorlaştırıyor. Ülkemizde, depremin etkisiyle büyük yara alan psikolojik sağlığımız, iklim krizinin neden olduğu endişelerle daha da dibe vurmaya devam ediyor. Böyle bir ortamda hepimiz biraz olsun rahatlamanın, biraz olsun kendimizi dengede hissetmenin yollarını arıyoruz.

Pulsetto, 4 dakikadan kısa bir sürede etkisini gösteriyor

Biohacking, bu zorlu dönemde sıkça gündeme gelen bir yaklaşım. İnsanın kendi bedenini tanımasına dayalı bu yaklaşım, yaşamı ve bedeni kontrol altına almak için kendini değiştirebilme sanatı ve bilimi olarak tanımlanıyor. Özellikle yaşam tarzında ve beslenme şeklinde küçük değişiklikler yaparak hayat kalitesini artırmaya odaklı bir yaklaşım. Teknoloji insanları da biohacking alanında inanların işini kolaylaştıracak yenilikler yapıyor. “Dünyanın en iyi taşınabilir vagus stimülatörü” olarak tanıtılan boyun bandı Pulsetto da bunlardan biri. Ürünle ilgili yapılan açıklamalarda, kullanıcının 4 dakikadan kısa bir sürede kendisini sakin ve rahatlamış hissedeceği vurgulanıyor.

Lukas Avenas tarafından tasarlanan cihaz, Kasım ayında Indiegogo’da fonlanmış ve büyük bir başarı kazanmış. Kampanya sayfasında şu açıklamalara yer verilmiş: “Pulsetto, stres ve kaygı düzeylerini yönetmek ve hatta ortadan kaldırmak, ne zaman ve nereye giderseniz gidin uykunuzu ve genel refahınızı iyileştirmek için parasempatik sinir sisteminizi biyolojik olarak hackler.”

Açıklamalar şöyle devam ediyor: “Vagus siniri vücudun en uzun ve en güçlü siniridir. Kalp atış hızını, sindirimi ve diğer önemli vücut fonksiyonlarını düzenlemeye yardımcı olan parasempatik sinir sistemini kontrol eder. Vagus siniriniz uyarıldığında, vücudunuzun doğal durumuna geri dönmesini sağlayan parasempatik sinir sistemi etkinleştirilir. Kalp atış hızınız yavaşlayacak ve kendinizi daha sakin, daha az stresli ve daha az endişeli hissedeceksiniz.”

vagus sinirini uyaran boyun bandı

Vagus sinirini uyarmak için genellikle egzersiz, nefes teknikleri, masaj gibi kişinin çaba göstermesini gerektiren yöntemler öneriliyor. Bunlar da elbette etki etmesi zaman alan yöntemler. Pulsetto ise kullanıcıya oturduğu yerden yalnızca bir düğmeye basarak hızla etkisini gösteren bir çözüm vadediyor.

Her akıllı cihazda olduğu gibi, Pulsetto da bedeninizi ve zihninizi dinginliğe yönlendirmek için daha bütünsel bir program sunan bir mobil uygulama ile geliyor. Anksiyete, stres, ağrı, tükenmişlik ve uyku gibi belirli sorunları hedeflemek için farklı modlar içeriyor. Uygulama ayrıca, daha da etkili bir gevşeme süreci için ses koleksiyonu da sunuyor.

Şu anda, 19 Mart Uyku Günü dolayısıyla indirimde olan ürün, 199 Euro fiyatla Indiegogo’dan sipariş edilebiliyor.

vagus sinirini uyaran boyun bandı

Görsel: Indiegogo