Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Star.Me: Buzzfeed’in Fikir Deposuna Sızın

Star.Me: Buzzfeed’in Fikir Deposuna Sızın

Buzzfeed topluluğunun liste oluştururken fikir alışverişi için kullandığı platform ​Star.Me​ herkesin kullanımına açıldı.

2011 yılında Ze Frank‘in sosyal oyun ve sosyal ağ kavramlarını bir araya getirerek geliştirdiği Star.me uzun zamandır Buzzfeed çalışanlarının listeler yaratırken beraber beyin fırtınası yaptığı bir alan olarak kullanılıyormuş. Şimdiyse haberin başlığında belirttiğim gibi bizleri fikir depolarına sadece pasif olarak sızdırma imkanı vermekle kalmıyor, Star.me’de hesap açarak platformun nimetlerinden faydalandırıyor.

Platformda iyi bir başlıkla ve en azından bir görselle başlatacağınız listenize arkadaşlarınız (ve aslında herkes) görseller ekleyerek katkıda bulunabiliyor ve de hem listenizdeki görselleri (yıldızlayarak) hem de listenin kendisini oylayabiliyor. Başlatılan listeler arasında en çok katkı alanlar ve oylananlar en popüler listeler arasına girmeye hak kazanıyor. Kullanılan görseller de kendi içlerinde aynı sistemle en popülerlerini çıkartıyor.

Ze Frank üç yıl önce tanıttığı siteyi herkesin sevilmek ve onaylanmak gibi temel bir ihtiyacı olduğundan yola çıkarak kimlik manifestosunun diğerlerinin vasıtasıyla yansıtılmasını sağlayan bir araç olarak konumlandırmıştı. O zamanlar siteye dahil olmak için davet almak gerekiyordu, sonrasında istediğiniz kadar kişiyi davet edebiliyordunuz. Aşağıdaki görsel Buzzfeed kurucu ortağı ve CEO’su Jonah Peretti’nin o dönemdeki Star.me profili. 

Sitenin şimdiki arayüzünü ve imkanlarını keşfetmek için hemen buradan harekete geçebilirsiniz.