Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Sokaklara Espri Katan Tel Figürler

Sokaklara Espri Katan Tel Figürler

ABD'li sokak sanatçısı Spenser Little, sokaklara yerleştirdiği telden heykellerle kent yaşamına dokunuyor.

Sokak sanatı söz konusu olduğunda muralların yanı sıra pek çok özgün yaklaşımla karşılaşıyoruz. DAKU’nun gün ışığıyla sokaklara yazdığı gölge metinlerden oluşan Theory of Time, Jim Bachor’un sokaktaki çukurları süsleyen mozaikleri, Okuda San Miguel’in Boston Limanı’na yerleştirdiği rengarenk heykeller ya da Bordalo II’nun çöplerden yaptığı heykeller bunun en güzel örnekleriydi. Spenser Little imzalı telden heykeller de bu alana bambaşka bir soluk getiriyor.

Spenser Little, sokaklara bugünün teknoloji toplumuna dair mesajlar yerleştiriyor

Kaliforniya’da yaşayan Spenser Little, 15 yıldır telleri bükerek ve keserek figüratif heykeller ve metinler üretiyor. Dünya genelinde pek çok kentte sanatını icra eden sanatçı; heykellerini sokak lambalarına, direklere, binalara ve bulabildiği başka uygun noktalara yerleştiriyor.

Heykellerin hafif ve kolay monte edilebilir olması da avantaj yaratıyor. Heykelleri nadiren birden fazla parçadan oluşuyor. Bu istisnaların dışında çalışmalarının çoğunu tek bir tel parçası kullanarak hayata geçiriyor. Hayalindeki formu yakalayana kadar tek parça teli bükmeye devam ediyor. Teli bükmek için de yalnızca kargaburun kullanıyor.

Çalışmalarına baktığımızda, çevresiyle etkileşime giren eğlenceli figürlerden, internet ve teknoloji takıntılı topluma dair metinlere uzanan bir çeşitlilik görüyoruz. Sanatçı zaman zaman galerilerde de çalışmalarını sergiliyor. Galerilerde sergilediği portreleri resim çerçevesi içinde sunuyor. Ayrıca duvara asarak veya sıra dışı kaidelerin üzerinde oturtarak sergilediği çalışmaları da bulunuyor.

Spenser Little’ın şu an Thinkspace Gallery’de yer alan işlerine buradan bakabilir, sanatçıyı Instagram’ı üzerinden takip edebilirsiniz.

Spenser Little Spenser Little Spenser Little

Görsel: Instagram
Manşet görseli düzenlenmiştir.