Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Spectafy: Şehir İçinden Fotoğraflı Haber Alma Uygulaması

Spectafy: Şehir İçinden Fotoğraflı Haber Alma Uygulaması

Bir restoranın ne kadar dolu doluğu, sahildeki çimlerin ıslaklığı gibi anlık soruları olay yerinden fotoğraflayan kullanıcıların ağı.

Büyükşehirlerde her an farklı bir karmaşa ve macera söz konusu. Ne zaman ne olacağını kestirmek çok güç. Durum böyle olunca da “Çayı Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı içsem?” tercihi bile büyük bir karar haline geliyor. Veya evden çıkmadan önce gidilecek yer hakkında basit sorular oluşabiliyor kafamızda.

Bir içkinin hangi barın stoklarında olduğu, semt pazarı geleneğinin hala devam ettiği, bir restoranın ne kadar yoğun olduğu veya o akşam oynanacak maçı yayınlayan en yakın restoran gibi oldukça sade ve anlık endişelerden doğan soru işaretlerini yakındaki kullanıcıların fotoğrafla yanıtladığı bir mobil uygulama geliştirildi.

Henüz emekleme döneminde olan Spectafy, sadece San Francisco merkezinde hizmet veriyor. Aralık 2013’te kurulan ve Şubat 2014’te yazılım geliştirme ve iyileştirme çalışmalarıyla beraber kapalı beta süreci başladı. Alpha ve beta sürecini tamamlayan uygulama 10 Aralık’ta yayınladığı duyuru ile hizmete girdi.

Bir fotoğrafın binlerce kelime kadar değerli olabileceği fikrinden yola çıkan girişim dünya çapında hizmet vermeye başlarsa tıpkı Twitter gibi kullanım alanı ve amacı da çeşitlenecektir. 

Görsel; Spectafy