Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Sony Xperia Ear Concept’le Şarkılar Hep Aklımıza Takılmış Gibi

Sony Xperia Ear Concept’le Şarkılar Hep Aklımıza Takılmış Gibi

Sony, CES 2018'te çevre sesleri de duyacak şekilde geliştirdikleri kulaklık olan Xperia Ear Concept'i kullanıcılara deneyimletti ve tanıttı.

Hepimizin sevdiği şarkılar kadar bir de aklımıza takılanlar vardır. Hani şu olur olmadık yerde çat diye aklımıza gelen rastgele bir yerde duyduğumuz bir şarkı. Kesin ya takside ya da yıllar önce serviste duymuşuzdur onu, dinlememişizdir bile. Ama bilinçaltımızdan bir anda çıkar gelir şarkı. İlla şarkı olmak zorunda da değil reklam müziği de olabilir bu. Sözleri ezberimizdedir falan takılan şarkının bir de. Sony de CES 2018’de tanıttığı yeni kulaklığıyla şarkıların o tonda olmasını vadediyor. Anımsamak istemediğimiz şarkılar değil onlar, sevdiğimiz şarkılar ve sanki zihnimizden bize sesleniyorlar.

Sony yıllardır çevre sesleri engellemeden kulaklıkla müzik dinleyebileceğimiz bir kulaklık geliştirmeyi deniyor. Bu alanda çevre sesleri kaydederek dinlenilen müziğin üzerine mikrofon yardımıyla ekleyen birçok kulaklık var. Sony ise bunu oldukça düşük teknolojiye sahip bir yaklaşımla elde etmeyi planlıyor: ses çıkmasına izin vermek için ortasında devasa bir delik olan kulak içi kulaklıklarla. Xperia Ear Concept adını verdikleri konsept kulaklıkları artık bunun vücut bulmuş hali diyebiliriz hatta.

Xperia Ear ile Hayat Biraz Daha Fon Müzikli Film Kareleri Tadında

Sony, Xperia Ear Concept’i ilk olarak 2017’nin başlarında tanıtmıştı. CES 2018’de de neredeyse son ürün haline gelen olan Xperia Ear Concept’i oradaki katılımcılar deneyimlediler. Kulaklığı deneyenler müzik ve ortam sesinin bir arada olması rahatsızlık vermediği konusunda hemfikir olmuş. Hatta müzik dinlerken kulaklığı çıkarmadan sohbet edebilmek birçok kişinin hoşuna gitmiş. Kısacası Xperia Ear Concept ile hangi sese odaklanırsanız onu daha iyi duyuyorsunuz. Bu da kulaklıkların en büyük dezavantajına karşı olumlu bir adım. Hatta deneyenler Sony Xperia Ear Concept’le müzik dinlerken sesin alışveriş merkezindeki ortam müziğini duymaya benzediğini de söylemiş.

Xperia Ear Concept’in tek yeniliği sadece kulaklık ve çevre seslerini dengeli bir şekilde deneyimletmek değil tabii. Sony ayrıca kulaklıklara birtakım jestlerle kontrol de eklemiş. Parça atlamak, ses seviyesini değiştirmek ve akıllı asistanı aktifleştirmek için kulaklıklara hafifçe tıklar gibi dokunsanız yeterli. Akıllı asistan size hava durumu ya da sorduğunuz sorularda yardımcı oluyor. Ayrıca kafanızı sağa sola oynattığınızda da şarkı değiştirebiliyorsunuz. Gerçi deneyimleyenler etrafa kafasını her çevirdiğinde şarkı değişmiş. Sanıyorum jest ve hareket kontrollerinin biraz daha doğru çalışır hale getirilmesi gerekiyor.

Hem dışardaki sesi hem de müziği duyabilmek ve müzik dinlerken bundan rahatsız olmamak çok güzel bir birleşim kümesi bence. İnsanlar bisiklet kullanırken, yürürken, ışıklarda karşıdan karşıya geçerken yüksek sesle müzik dinlemek tehlikeli olabiliyor çünkü. Etraftaki sesleri kaçırmak ve bir anlık karşınızdan gelen kişinin ya da sizin dikkatsizliğinizle çünkü kötü bir durum ortaya çıkabilir.

rsel: Youtube, Sony