Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Snoop Dogg’un Büyük Kamuoyu Açıklaması Reklam Çıktı

Snoop Dogg’un Büyük Kamuoyu Açıklaması Reklam Çıktı

Snoop Dogg 16 Kasım'da yaptığı açıklamayla hayatından dumanı çıkardığını açıklamıştı. Dört gün sonra yayınladığı ikinci bir video ile konunun dumansız ocakbaşı hakkında olduğu ortaya çıktı.

90’lı yıllardan beri aktif müzik hayatına devam eden Snoop Dogg’un marka kimliği ve onunla bağ kurarak müziğini dinleyen içeriğini tüketen kişiler için müzisyenin kimliği hiç değişmedi. Hatta öyle ki bazı konularda dünyada bahsi geçtiğinde anılan birkaç isimden birisi. Seth Rogen, bir zamanlar Wiz Khalifa ve Snoop Dogg bu anlamda hep akıllara gelir. Ancak şaşırtıcı bir şekilde Snoop Dogg, 16 Kasım Perşembe günü “Uzun değerlendirmeler ve ailemle yaptığım konuşmalar neticesinde hayatımdan dumanı çıkarmaya karar verdim. Lütfen özel hayatıma saygın duyun.” yazan bir imaj paylaştı.

Takipçilerinin, dinleyenlerinin ve sevenlerinin beklentisi elbette farklı oldu. Şok, şaşkınlık, hayret, özenme ve niceleri hem Instagram duyurusunun altında hem de medyada kendine yer buldu.

Hatta tüm hafta sonu, bu haberin biraz daha köklenmesi ve ağızdan ağıza yayılması için beklenmiş adeta. Neticede LeBron James’in geçtiğimiz yıl, sezon içerisindeki en skorer NBA oyuncusu rekorunu Kareem Abdul-Jabbar’dan alması veya Open AI’da yaşanan darbe ve karşı darbe gelişmeleri gibi bu olay da ilgilileri için büyük bir popüler kültür gelişmesi oldu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by snoopdogg (@snoopdogg)

Hafta sonu geçip yeni hafta başlayınca da Snoop Dogg bombayı patlattı. Çünkü Pazartesi’nden sonra haber normalleşecek ve yavaş yavaş da popüler kültürden düşmeye başlayacaktı.

Aslında basit bir ters köşe fikriyle dumandan kasıtın açık mekanlarda kullanılan ocaktan çıkan duman olduğunu bir marka birlikteliğiyle duyurdu. Dünyanın en popüler dumansız ocak başı sloganıyla tanıtılan Solo Stove ve Snoop Dogg bir işbirliği yaparak dijital kanallarından yeni filmlerini yayınladı.

Bir gün sonra, 21 Kasım’da da Snoop Dogg markalı özel seri ocakların tanıtımı yapıldı ve kampanya süreci kabaca tamamlanmış oldu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by snoopdogg (@snoopdogg)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by snoopdogg (@snoopdogg)

Snoop Dogg’un bu tip büyük bir duyuru yapmasının ardından insan bir anlığına 1 Nisan şakası veya bir iş birliği olabileceğini düşünüyor fakat artık sanatçının yaş almasıyla birlikte belki de doğru olabileceği geçiyor takipçilerinin aklından. Snoop Dogg asıl vermek istediği mesajı duyurusunda açık açık vermediği için yoruma açık hale geliyor ve internet bir anda kaynamaya başlıyor. Dolayısıyla çok düz ve sade bir kelime oyunuyla etkili bir kampanya ortaya çıkıyor. Çünkü kampanya iletişimi dışında ocaktan çıkabilecek duman dışında başka bir şey ima edilmiyor.

Görsel: YouTube