Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Şişli’de Transfobik Nefrete Karşı Açıkhava Kampanyası

Şişli’de Transfobik Nefrete Karşı Açıkhava Kampanyası

Şişli Belediyesi, 20 Kasım Nefret Suçu Mağduru Transları Anma Günü dolayısıyla 15 noktaya farkındalık yaratacak afişler asıldı.

Transfobi; ırk, dil, din, cinsel yönelim ve diğer tüm ötekileştirmeler gibi bireyi birey yapan tercihlere yönelik korku ve nefretle harmanlanmış taciz ve tahrikten ibaret bir duygu bütünlüğü. “Kendinden olmayanı” kabullenememeyle insanlar, “kendinden olana” yapmayacağı şeyleri bir diğer insana uygulamak için geçerli sebeplere kavuştuğu yanılgısına düşüyor.

Şişli Belediyesi, 20 Kasım Nefret Suçu Mağduru Transları Anma Günü sebebiyle bireysel özgürlüklerin yanında yer alan bir açıkhava kampanyası başlattı. “Nefrete karşı yaşamı savunuyoruz.” diyen afişler, trans cinayetlerini başlıklarına taşıyan gazete kupürlerini derleyip Şişli’nin 15 farklı noktasında yer vererek toplumsal farkındalık adına önemli bir adım attı.

Şişli Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü imzasını taşıyan kampanya büyük bir LGBTİ nüfusa sahip olan Şişli’de yaşanan transfobi nefretine karşılık “Komşun trans olduğu için öldürülüyor, nefrete karşı çık.” mesajı içeriyor. Belediye yetkilisi Elif Avcı’nın KaosGL’e verdiği röportajda, temel haklar konusunda eşitsizliği eşitlemek için ne gerekiyorsa yapacaklarını belirtiyor.

İnsan, dünyaya karşı nefret besledikçe hem iç huzurunu hem de topluma karşı sunduğunu değerini kaybediyor. Ve nefret, tüm insani değerlerin önüne geçiyor. Fakat anlayış ve bir arada olmak hisleri hem birey hem toplum olarak yaratabileceğimiz yegane güzelliklerin başında geliyor.

Görsel; Bianet, KaosGL