Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Simpsonlar, Southpark ve Rick and Morty 1950’lerde Çekilmiş Birer Dizi Olsaydı

Simpsonlar, Southpark ve Rick and Morty 1950’lerde Çekilmiş Birer Dizi Olsaydı

Ünlü yapay zekâ sanatçısı ve YouTuber demonflyingfox, efsane animasyonları Super Panavision 70 kamerayla çekilmiş bir 1950'ler sitcom'u olarak yeniden yorumladı.

Demonflyingfox, yüzyıl ortası TV estetiğini gerçek anlamda yakalamak için modern animasyonları Super Panavision 70 film kamerasıyla çekilmiş gibi hayal etmiş. Bu kamera ilk olarak 1950’lerin sonlarında gelişmiş bir görsel deneyim sunmak üzere üretilmiş. Batı Yakası Hikayesi (1961), Arabistanlı Lawrence (1962) ve Benim Tatlı Meleğim (1964) gibi filmler bu kamerayla çekilmiş.

Yapay zekânın tekinsiz vadisinde her zaman güzel işler ortaya çıkmıyor ama bu sevilen karakterleri retro filtreler aracılığıyla görmek gerçekten ilginç olmuş. Örneğin Simpsonlar’da Homer daha kasvetli, Marge’ın mavi saçları ise dönemin izin verdiği kadar kabarık. Homer’ın patronu Bay Burns, Moe, Barney, neşeli komşu Ned Flanders da 1950’lerin estetiği ile videoda boy gösteriyor. Ayrıca Milhouse, Nelson, Apu, Figüran Bob ve Palyaço Krusty de var.

Friends ve Breaking Bad gibi efsane diziler de yeniden yorumlandı

Şu anda demonflyingfox’un en çok Simpsonlar yorumu gündemde. Yapay zeka sanatçısı bu yaklaşımı Family Guy, Sünger Bob, Futurama, Rick and Morty, South Park gibi diğer animasyon dizilere de uygulamış. The Office, Breaking Bad ve Friends dizilerini de aynı şekilde 1950 stilinde yorumlamış.

Yeni çalışmalarından haberdar olmak için  sanatçının YouTube kanalını ve Instagram’ını takip edebilirsiniz. Demonflyingfox’u Patreon üzerinden de destekleyebilirsiniz. “Adını bir yerden hatırlıyorum” diyenler için parantez açalım, kendisi 12 milyonu aşkın görüntüleme alan “Harry Potter by Balenciaga” videosu ile tanınır olmuştu. Biz de bu videoya şu Belenciaga haberinde yer vermiştik.

Görsel: demonflyingfox