Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Sense İle Havanız Yerinde

Sense İle Havanız Yerinde

Sense; atmosferdeki değişkenleri izleyerek size ısı, nem, basınç, ışık, gürültü, hareket ve karbondioksit seviyesi hakkında uyarı veren minik ve akıllı bir cihaz.

Akıllı ev sistemleri yaygınlaşıyor ama bunlar çoğunlukla yüksek bütçeli ve karmaşık sistemler. Daha kolay yoldan bulunduğunuz çevreye dair önemli bilgileri alabilmek istemez miydiniz? İşte Sense bunun için tasarlanmış, minicik bir izleme cihazı. Atmosferdeki değişkenleri izleyerek size ısı, hava durumu, nem, basınç, ışık, gürültü, hareket ve karbondioksit seviyesi gibi değişkenler hakkında uyarı veriyor. Entegre sensörleri ve öğrenme yetisi sayesinde, Sense siz ve çevreniz hakkında bilgi sahibi olup gerekli bilgi ve tavsiyeleri size sunuyor. Neyi kadar sık kullanırsanız da o kadar doğru tahmin yapmaya başlıyor.

Sense, çok küçük bir cihaz. Çantaya, duvara, otomobile veya herhangi bir cihaz üzerine kolaylıkla takılabiliyor. Gittiğiniz her yere götürerek nerede olursanız olun çevrenizin verisine erişebiliyorsunuz. Aynı şekilde siz uzaktayken evinizi veya kontrol etmek istediğiniz ortam hakkındaki bilgilere ulaşabiliyorsunuz. Sizin aktif bir şekilde cihazı kullanmanız gerekmeden o arka planda sessizce ve otomatik olarak çalışıyor.

Sense, dilerseniz iOS ve Android üzerinde çalışan özel MicroBot Sense uygulaması ile kendi kurallarınızı tanımlayarak veya Amazon Alexa ya da Google Home gibi sesli asistanlar üzerinden çalışabiliyor. IFTTT ile uyumlu olduğundan kendinize özel komut zincirleri oluşturabiliyorsunuz. BLE üzerinden akıllı bir hub’a veya telefonunuza bağlanabiliyor.

sense_kickstarter_bigumigu_5

sense_kickstarter_bigumigu_17

Sınırsız Kullanım Alanı

Cihazı ne şekilde kullanabileceğiniz size bağlı. Burada seçenekler sınırsız. İsterseniz eviniz çeşitli odalarına yerleştirip ısı ve nemi izleyebilir, ışıkların açık kalıp kalmadığını, mutfağın havalandırmaya ihtiyacı olup olmadığını veya deponun fazla nem içerip içermediğini görebilirsiniz. Evinde bebek, yaşlı veya hayvan olanlar için hava kalitesini Sense üzerinden takip edebilir; doğru ısı ve nem ayarlarını yapabilir, karbondioksit seviyelerini kontrol altında tutabilirsiniz. Bunlar ilk akla gelen seçenekler tabii ama çamaşır makinenizin üzerine takıp yıkama veya kurutma bittiğinde uyarı almak, otomobilinizdeki klimanızın havayı kirletmediğinden emin olmak, kapıda biri olduğunda gürültü sensörü sayesinde anında haberdar olmak gibi ihtiyacınıza uygun çözümler de üretebilirsiniz.

sense_kickstarter_bigumigu_10

Tüm bunların yanı sıra nerede olduğunuzu ve içinde bulunduğunuz koşulları arkadaşlarınız ve ailenizle veya Sense topluluğu ile anında paylaşabiliyorsunuz. MicroBot bulutu sayesinde cihazı kaybettiğinizde “Find My Bot” özelliği ile Sense topluluğu cihazınızın yerini bulmanızı sağlayabiliyor.

Cihaz, Kickstarter üzerinde hala devam eden kampanyasında hedef fonu aşmış durumda. Teslimatının Temmuz ayında yapılması hedefleniyor.

sense_kickstarter_bigumigu_16

sense_kickstarter_bigumigu_5

 sense_kickstarter_bigumigu_

 sense_kickstarter_bigumigu_ sense_kickstarter_bigumigu_5 sense_kickstarter_bigumigu_5

sense_kickstarter_bigumigu_10

sense_kickstarter_bigumigu_16 sense_kickstarter_bigumigu_16 sense_kickstarter_bigumigu_16

Görsel: Kickstarter