Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Bir Düğmeye Basın, Duşunuz Hazır!

Bir Düğmeye Basın, Duşunuz Hazır!

Livin Shower; doğru duş ısısına bir düğme ile ulaşmanızı sağlayan, farklı profiller için farklı ayarları aklında tutan bir akıllı duş sistemi.

Duş meselesi basit görünen bir şey. Suyu aç, ısınmasını bekle, altına geç, yıkan. Böyle düşününce çok bir karmaşası yok ama ya evde iki kişi varsa? Hatta bir de bebek varsa? Herkesin sevdiği sıcaklık farklıysa? O ince ısı dengesini her seferinde bulmaya çalışmak, musluğu bir milimetre sağa bir milimetre sola döndürerek doğru ayarı yakalamaya çalışmak can sıkıcı değil mi? Üstelik de boşa su harcaması.

Bu küçük ama can sıkıcı sorunla başa çıkmayı amaçlayan Livin Shower, sunduğu özelliklerle hayatınızı kolaylaştıracak bir akıllı duş. Şık görünümlü bir duş başlığı ve ona entegre bir aparat ile teknolojiyi birleştiren Livin Shower, duş keyfini artıracak bir cihaz.

Şu an için Kickstarter üzerinde fonlanmakta olan Livin Shower’ı Google Home tarzı bir sesli asistanın sadece duşla ilgilenen versiyonu gibi düşünebilirsiniz. Özel uygulamasıyla bağlantılı çalışan duş, aynı zamanda pek çok akıllı cihaz ile uyumlu. Amazon Echo gibi sistemler ile entegre çalışarak sesle kontrol edilebiliyor, Nest üzerinden duş sıcaklığınıza göre oda sıcaklığı ayarlanabiliyor ve bunun gibi pek çok akıllı ev sistemine adapte edilebiliyor.

Doğru Isıya Ulaşınca Size Uyarı Gelsin

Livin Shower’ı kullanmak için sesli asistanlar üzerinden “Duşumu hazırla!” emrini vererek ya da akıllı telefonunuz aracılığıyla cihazı başlatıyorsunuz. Cihaz suyu hedeflenen ısıya gelene kadar ısıtıp hedefe ulaşıldığında akışı otomatik olarak durduruyor ve size bir uyarı yolluyor. Böylece siz duşa girip sadece bir düğmeye basarak istediğiniz sıcaklığa ulaşmış oluyorsunuz. Üstelik yine aynı düğme ile duşu durdurup devam ettirebilmeniz de mümkün.

 akıllı duş_livin shower_bigumigu

 akıllı duş_livin shower_bigumigu

Bu akıllı duş sisteminin çalışması için geliştirilen ısı algoritması, hedeflenen ısıya en kısa sürede ulaşmak için gerekli zamanı buluyor. Bu sayede karıştırıcı valfin açılmasıyla ısının ilişkisine dair verileri inceleyerek gereksiz su sarfiyatını önlüyor. Livin Shower’ın sağladığı tasarruf, yıllık yaklaşık 7000 lt, yani 30 bin bardaktan fazla suyu kurtarmış oluyorsunuz. Üstelik, özel mobil uygulama su kullanımınızı, ısı ayarlarınızı ve duş sürenizi takip etmenizi sağlıyor. Böylece siz kendiniz de bireysel değişimler yaparak su harcamanızı azaltabiliyorsunuz.

Livin Shower’ın bir diğer hoş özelliği de kolaylıkla Spotify veya Apple Music gibi müzik uygulamalarına bağlanabilmesi. Duşunuzu yaparken bir yandan da sevdiğiniz şarkıları dinleyebiliyor, durdurabiliyor ya da bir sonrakine ilerletebiliyorsunuz.

Farklı Profiller, Farklı Isı Ayarları

Livin Shower’ın sunduğu en büyük kolaylıklardan biri farklı kişiler için farklı ısı ayarlarını aklında tutabilmesi. 10 farklı profil için ısı ayarı, en sevdiği müzik ve diğer cihazlarla bağlantılar gibi ayarları hatırlayan Livin Shower, herkesin uygulama üzerinden kendi duş verilerini izlemesine izin veriyor. Bebeklere özel hazırlanmış “Baby” profili seçildiğinde ise, bebekler için doğru ısı ayarlarını öneriyor ve bir güvenlik kilidi sayesinde ısının belli bir sıcaklığın üzerine geçmemesini veya o sınırın altına düşmemesini sağlıyor.

akıllı duş_livin shower_bigumigu

Duşa Özel Tarifler

Shower Recipe isimli özellik ise duşa özel tarifler içeriyor. Belli ısı örüntüleri kullanılarak günün farklı anlarına yönelik farklı tariflere ulaşmak mümkün. Örneğin, sabah uyandığınızda daha hızlı uyanmanız için suyu yavaş yavaş soğutan Wake-up Recipe isimli tarifi kullanabiliyorsunuz. Böylece duştan çıktığınızda soğuk suyun da etkisiyle tazelenmiş ve uyanık hissediyorsunuz. Ya da gece iyi bir uyku çekmek istediğinizde rahatlatıcı tariflere yönelebiliyorsunuz. Livin Shower için tariflerin çeşitlendirilmesine yönelik çalışmalar da halen sürüyor.

Bu akıllı duş hayat kolaylaştıracak özellikleriyle gelirken montaj konusunda da sizi yormuyor. Dilerseniz, çoğu evde bulunabilecek basit araçlarla 15 dakikada kendiniz kurulumunu yapabiliyorsunuz. Profesyonel montaj hizmeti alsanız dahi çok karmaşık bir işlem olmadığından maliyeti düşük. Livin Shower piyasadaki çoğu tekli valf ile de uyumlu.

Kickstarter üzerindeki kampanyanın bitimine 25 gün gibi süre kala, hedef fonun %60’ı toplanmış. Kampanya başarıya ulaşırsa teslimat Ekim ayında.

akıllı duş_livin shower_bigumigu akıllı duş_livin shower_bigumigu

 akıllı duş_livin shower_bigumigu

Görsel: Kickstarter