Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Şehir İçi Ulaşıma Entegre Çözümler Üreten Bisiklet

Şehir İçi Ulaşıma Entegre Çözümler Üreten Bisiklet

Kalabalık şehirlerde ideal bir kullanım sunan Merge bisikletin gövdeye entegre açılıp katlanan parçaları, dar alanlarda manevra kabiliyetini artırıyor.

New York’ta bisiklet sürmenin zorluklarını ve bisikletçilerin ihtiyaçlarını göz önünde bulunduran Pensa, Horse Cycles’la birlikte şehir içi bisiklet Merge’ü tasarladı. Caddeleri otomobil ve yayalarla dolu şehirlerde kullanmak için ideal olan Merge’ün yaratıcıları yüksek katlı, park yeri olmayan binalarda, 40-45 m2’lik dairelerde yaşayan bisiklet sürücülerinin alan sıkıntısını da hesaba katmış.

Kompakt, verimli ve manevra kabiliyeti yüksek bir tasarım arayışına giren ekip, uzun bir araştırma süreci ve çalışmanın ardından Merge’ü ortaya çıkarmış. Entegre çözümler sunan bisiklet, sürücülerin şehir içinde bisikletle çıktığı yolculuklarda taşıdıkları eşyalar düşünülerek kullanışlı özelliklerle donatılmış. Gövdenin ön kısmına yerleştirilen aydınlatma ve USB şarj portu, gücünü Shimano Alfine Dynamo tekerlek göbeğinden alıyor. Işık yandığında, ışığı yansıtabilen lazer kesim gövde sayesinde bisikletin yan taraflarından da fark ediliyor.

Arkadaki 2 portta da aydınlatma yer alıyor. Ancak, bu lamba, bir şeyler taşımak istendiğinde bisikletin gövdesinden bir butona basılarak çıkarılıp açılabilen ve katlanarak tekrar yerine yerleştirilebilen alüminyum bagaja entegre edilmiş. Ayrıca, bagajla benzer bir çelik yaylı sistemle çalışan çamurluk ve tekerlek kilitleme kablosu da arka bölüme gizlenmiş. U-lock holster ve USB şarj ünitesinin yakınına yerleştirilen çıkarılabilir, su geçirmez akıllı telefon kılıfı bisikletin diğer aksesuarları arasında yer alıyor.

Görsel: Pensa, YouTube