Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Seha Can’dan GIF Sanatı: Başrolde Yasemin Mori Var!

Seha Can’dan GIF Sanatı: Başrolde Yasemin Mori Var!

Yasemin Mori'nin ikinci stüdyo albümünün son video klibi için hazırlanan görüntüler Seha Can tarafından GIF'e dönüştürülüyor.

Türkiye’de alternatif müzik icra eden müzisyenler arasında 2008 yılından bu yana profesyonel müzik yapan Yasemin Mori’nin yaptığı müzik kadar işlerine eşlik eden görsel dil de çarpıcı. Video klipleri, sahnede kullandığı görsel ögeler, kostümleri ve albümlerinin sanat yönetmenliği tek tek incelenesi. Bunları ilk fark ettiğimde kendisinin zaten Bilkent Grafik Tasarım bölümünden mezun olduğunu anlayıp olayı çözdüğümü düşünmüştüm.

Aslında bu işlerin arkasında bir de ODTÜ endüstiyel tasarım mezunu müzisyen/illüstratör/canlandırıcı Seha Can da var.
Geçtiğimiz ay yayınlanan bu videoyu gördüğümde gerçekten etkilendim. Videonun illüstrasyonları, animasyonu ve yönetmenliği Seha Can’a ait.

Mori’nin ikinci stüdyo albümü Deli Bando’dan çıkıp da video klibe bu yıl Ocak ayında çevrilen şarkı Işığa Geldi Çocuklar. Haberin konusu ise daha önceki albüm Hayvanların sanat tasarımını yapan Seha Can’ın elinden çıkan GIF’ler. Sanatçı Tumblr blogunda bu videodan çıkarıp yarattığı GIF’leri paylaşıyor. Müzik ve film endüstrisinde pazarlamanın Tumblr’dan geçtiğini hep söylüyoruz, özellikle de hedef kitle daha alternatif zevklere sahip ise. Bu işin albümün pazarlanması için yapılmadığı çok açık, ama ne kadar doğru bir iş olduğu da bir o kadar ortada. Harika çalışmalar.