Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Samsung’dan Rugby Oyuncularını Çarpışmalarda Kollayan Akıllı Kafa Bandı

Samsung’dan Rugby Oyuncularını Çarpışmalarda Kollayan Akıllı Kafa Bandı

Rugby'nin sert ve çarpışmalarla dolu doğasına karşılık Samsung, çarpışma şiddetini ve kafaya alınan darbeyi gerçek zamanlı verileştiren brainBAND'i tanıttı.

Rugby, Avustralya’nın en popüler sporları arasında yer alıyor ve kabaca bakıldığında oyunun tüm akışı çarpışmalar üzerine kurulu. Fakat sıradan bir futbol müsabakasında bile kafa topundan düşen oyuncuyla empati kurup “nasıl çarptı başını” diyebiliyorken Rugby’de bu darbeler katlanarak artıyor. Rugby’de dahil olmak üzere kafaya darbe almanın normalleştiği sporlarda bu süreklilik beyinde kalıcı hasarlara neden olabiliyor. Kronik travmatik ensefalopati (CTE) olarak anılan bu hastalıkla birlikte de kişilerin beyinleri normalden hızlı yaşlanıyor ve hafıza kaybı, depresyon, bunama ve zayıf koordinasyon yeteneği gibi travmalara neden olabiliyor.

Samsung, Rugby oyuncularının hayatlarını kolaylaştırmak ve bilgi akışını hızlandırmak için tıpkı araçların kaza ve hasar kontrol testlerindeki gibi Rugby oyuncularının da ani çarpışmalarda aldıkları hasarın ölçülmesi gerektiğine inanıyor. Ve böylece de brainBAND’i geliştiriyor.

Oyuncuların kafalarına taktıkları bu bantlar takımdaki her oyuncunun çarpışma şiddetini ölçüyor ve ciddi noktalarda hem kulüp doktoruna hem de teknik direktörlere iletiliyor ve olası sağlık sorunları başlamadan gözlemlenebiliyor.

Künye:

Ajans: Leo Burnett Sydney
Marka: Samsung
Yapım Şirketi: The Pool Collective
Ses Stüdyosu: We Love Jam
Halkla İlişkiler: Edelman

Görsel: Samsung