Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Samsung Connect Tag ile Sevdiklerinizin Yerini Bilin

Samsung Connect Tag ile Sevdiklerinizin Yerini Bilin

Bu hafta San Francisco’daki fuarda sergilenecek olan Samsung Tag, bizleri kaybolmaktan koruyacak.

Teknoloji, sanıyorum gelecekte kayıp oranlarında belli bir kısmı düşürecek. Çünkü bir şeyler ya da birileri kaybolmasın diye çok sayıda takip cihazı geliştiriliyor. Sadece insan ya da hayvan özelinde bile değil bu kayboluşlara çözüm, insan çok dalgın bir varlık olduğu için gözünde gözlük varken bile gözlüğünü kaybetti sanabiliyor. 

Kaybolmayanların Dönemi Geliyor

Mu Tag, GearEye, StoneTether gibi Kickstarter projeleri zaman içerisinde karşımıza çıkıyor ama belli ki Samsung gibi büyük markalar da bu konuyu es geçmiyor. Samsung da dar bant ağı teknolojisi (NB-IoT) içeren, izlenebilir, mobil bir etiket çıkarıyor. Adı da Samsung Connect Tag. Kullandıkları teknolojisi sayesinde Nesnelerin İnterneti (IoT) bulunduran cihazlarla hücresel ağ üzerinden aynı ekosistemde çalışabiliyor. Bu ağlar, cihaz az miktarda veri ve güç kullansa bile, konum içeren hizmetlerde güvenli şekilde internete bağlansın diye yapılmışlar. Samsung Connect Tag; GPS, Wi-Fi tabanlı konumlandırma ve hücre kimliği kullandığı için hem içeride hem de dışarıda konum bilgisi sağlayabiliyor. Ayrıca, ivmeölçer ve 3 renkli LED ile iddia edilen pil ömrü şarj etmeden yedi gün gittiği yönünde. Etiket şu anda yalnızca Android cihazlarıyla eşleşip çalışıyor.

Samsung, Connect Tag cihazını  bir çocuğun sırt çantasına, bir köpeğin yakasına, anahtar veya cüzdan gibi kişisel eşyaların bulunduğu yerlere izlemek için bağlayabileceğini söylüyor. Konsept olarak Bluetooth üzerinden takip yapan cihazlarla benzer olan Samsung Tag, telefona bağlı olarak izleyicinin sinyalle mesafesini ölçüyor.

Samsung ayrıca Samsung Connect Tag’in, çocuğunuz, evcil hayvanınız veya eşyanız için belirlediğiniz sınırların ötesindeyken sizi bilgilendirmek için geofence özelliğini kullanıyor, yani belirlenen alanın dışına çıktığında direkt size bildiriyor. Aynı zamanda, Samsung’un akıllı cihazlar ve ev aletlerinin ekosistemine, SmartThings’e bağlanabiliyor. Örneğin, Samsung Connect Tag ekosisteme bağlıysa, bir kullanıcı odaya girdiğinde ışıkları açabilir veya çocuğunuz okula girdiğinde size bildirim gönderebilir. Ayrıca, Samsung Connect Tag ile arabanızı da rahat rahat park edebilirsiniz. Samsung Connect Tag’i çocuğunuza verdiyseniz, size bu ürünü kullanarak konum bilgilerini gönderebilir veya yer bilgilerini izlemeniz için size bildirim göndermeyi ayarlayabilirler.

Kare şekle sahip olan Samsung Connect Tag, kompakt ve ufak bir ürün. Bir kibrit kutusundan hallice olan şekliyle Samsung Tag, kolay taşınabilirliğiyle her yere sığıyor. Toz ve su geçirmez özelliğiyle de çocuk ve hayvanların yanına rahatça verilebilir.

Görsel: Samsung