Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Picasso İmzalı Portrelerin 3 Boyutlu Grafik Versiyonları

Picasso İmzalı Portrelerin 3 Boyutlu Grafik Versiyonları

Omar Aqil, MIMIC II projesiyle Pablo Picasso imzalı 6 portreyi 3 boyutlu grafik estetiğiyle yeniden yarattı.

Omar Aqil, Nisan ayında yayınladığı MIMIC adlı projesinde 20. yüzyılın en büyük ve en etkili sanatçılarından biri olan Pablo Picasso’nun rasgele seçtiği 6 tablosunu, çağdaş 3 boyutlu grafikler halinde yeniden yaratmıştı. Aqil, Picasso’nun sanatını keşfe çıktığı bu projeyi bu ay paylaştığı MIMIC II adlı yeni bir seriyle sürdürüyor.

Picasso resimlerinin aşırı gerçekçi grafik versiyonları

Aqil yeni seride, 6 farklı Picasso portresi üzerinde çalışmış ve bu portrelerin aşırı gerçekçi grafik versiyonlarını yaratmış. Tasarımcı, ilk seriden farklı olarak MIMIC II işlerinin arka planında Orta Çağ mimari unsurlarını kullanmış. Böylece tekrardan kaçınmayı ve kompozisyonlara daha farklı bir görünüm kazandırmayı amaçlamış. Ayrıca tam olarak orijinal portrelere bağlı kalmadığını ve ilk bakışta fark edilen yeni unsurlar da eklediğini görüyoruz. Bu da portrelerdeki soyut yüzlerle, kullandığı materyallerin dokuları arasında daha karmaşık ilişkiler doğmasını sağlamış.

Aqil için Picasso’nun ne kadar önemli bir sanatçı olduğundan ve kariyerinin başlangıcından bu yana sık sık onun yapıtlarından ilham aldığından ilk MIMIC serisini konu alan haberde bahsetmiştik. Aquil için bu çalışmalar, günümüz teknolojisiyle Picasso’nun sanat eserlerindeki saklı anlamları keşfe çıktığı bir tür yolculuk. Tasarımcı, ilk seride olduğu gibi bu defa da Cinema 4D-Vray, Photoshop ve Illustrator programlarını kullanmış.

Omar Aqil’in güncel çalışmalarını, Facebook ve Instagram üzerinden takip edebilirsiniz.

 

Görsel: Behance